Κινέζικο ρύζι

Υλικά:
•    500 γραμ. ρύζι Uncle Ben
•    500 γραμ. κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε μακρόστενα κομματάκια (μήκους μισού δαχτύλου)
•    500 γραμ. σέλινο (κομμένο σε λίγο μεγαλύτερα κομμάτια από τα κρεμμυδάκια)
•    2 στήθη κοτόπουλου βρασμένα και κομμένα σε μικρά κομματάκια
•    4 πράσινες πιπεριές μεγάλες
•    1 μικρό κουτί μανιτάρια κομμένα
•    λίγο καλαμποκέλαιο
•    100 ml soya sauce
•    αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
•    Βράζουμε το ρύζι με λίγο αλάτι και μετά το σουρώνουμε. Όσον αφορά στο νερό ακολουθούμε τη συνήθη αναλογία: 1 φλυτζάνι ρύζι / 2,5 φλυτζάνια νερού.
•    Σε μία κατσαρόλα βάζουμε λίγο καλαμποκέλαιο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το σέλινο.
•    Όταν μαραθούν, προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε φέτες και μετά στη μέση. Περιμένουμε να μαραθούν και οι πιπεριές. Ρίχνουμε στο τέλος και τα μανιτάρια, αλάτι και πιπέρι.
•    Αφού κρυώσουν, τα βάζουμε σε τρυπητό να στραγγίσουν και μετά τα ρίχνουμε στο βρασμένο και κρύο ρύζι.
•    Ανακατεύουμε το κοτόπουλο με το ρύζι και ρίχνουμε την soya sauce. Ανακατεύουμε και πάλι και το φαγητό είναι έτοιμο!
Αν θέλουμε το ζεσταίνουμε, είναι πολύ νόστιμο όμως και έτσι!ruzi 1 Κινέζικο ρύζι

Συνταγή:
http://greekcook.gr/syntages/kineziko_ryzi
Photo:
http://additivefreeeats.blogspot.gr/2012/03/chinese-fried-rice-whomemade-soy-sauce.html

September 10, 2012 anastasia