Κουκλοθέατρο ΧΑΝΘ: Παραστάσεις Οκτωβρίου-Νοεμβρίου 2012

Το κουκλοθέατρο ΧΑΝΘ ανακοίνωσε το καλλιτεχνικό του πρόγραμμα για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο, που περιλαμβάνει τις παραστάσεις με τίτλο «Ο Φασουλής και η μάγισσα Μπαχλεβίτσα» και «Ο Φασουλής και οι πειρατές» αντίστοιχα.
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
«Ο ΦΑΣΟΥΛΗΣ ΚΑΙ Η ΜΑΓΙΣΣΑ ΜΠΑΧΛΕΒΙΤΣΑ»   ΠΑΡΑΜΥΘΟΔΡΑΜΑ
Στο έργο αυτό υπάρχει η σύγκρουση ανάμεσα στο καλό και το κακό. Στα δίχτυα της μάγισσας, η οποία χαίρεται να βασανίζει κάθε αθώα ύπαρξη αντιτίθενται ο Φασουλής και ο Ρεβύθης. Οι δύο μικροί μας ήρωες με θάρρος και έξυπνες επινοήσεις κατορθώνουν να αντισταθούν στην κακιά μάγισσα και τελικά να θριαμβεύσουν σώζοντας την Ελενίτσα. Με πρωταγωνιστές το λόγο και με αποδέκτη την αχαλίνωτη φαντασία των παιδιών, ο συγγραφέας χρησιμοποίησε τα χρώματα των παραμυθιών για να αποδώσει τα χνάρια της πραγματικότητας. Είναι ένα ψέμα μες την αλήθεια ή μια αλήθεια σκαρφαλωμένη στον ίστρο της υπερβολής.
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ
«Ο ΦΑΣΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ»   ΞΕΚΑΡΔΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ
Ο Φασουλής και ο Ρεβύθης, οι δύο παλιοί μας γνώριμοι από το προπολεμικό μας κουκλοθέατρο θα ταξιδέψουνε στη χώρα των τρομερών πειρατών. Η εξυπνάδα κόντρα με τη δύναμη και η καλοσύνη ενάντια στην απανθρωπιά μαζί με γέλιο πολύ γέλιο, θα σας κρατήσουν συντροφιά με μάχες, γκάφες και πολλές ανατροπές.  Σε όλες τις εποχές οι Πειρατικές ιστορίες ενθουσιάζουν τα παιδιά και θέλγουν τους μεγάλους. Όμως με πρωταγωνιστή τον Φασουλή, τον λαϊκότερο ήρωα του Κουκλοθεάτρου, τα πράγματα γίνονται περισσότερο grotesque και ξεκαρδιστικά. Ολοι οι κακοί από τη μια πλευρά και ο Φασουλής από την άλλη. Στη μέση η όμορφη κόρη του Άρχοντα, η Κρυσταλλένια, που έχει απαχθεί από τους Πειρατές. Μάχη, αγωνία και κάθαρση, αφού στα παραμύθια πάντοτε νικάει το καλό.
Ερμηνεία – Κατασκευή κούκλας, σκηνικών: Λίτσα και Χριστίνα Μπήτιου
Παραστάσεις για νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς δίνονται καθημερινή πρωινές ώρες κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης

Info
Τοποθεσία     Κουκλοθέατρο ΧΑΝΘ,  Πλατεία ΧΑΝΘ (εντός του κτιρίου της ΧΑΝΘ)
Ημερομηνία     Οκτώβριος-Νοέμβριος 2012, κάθε Κυριακή στις 12.00
Πληροφορίες     2310 241007
Τιμές εισιτηρίων     € 6
Πηγή: http://www.culturenow.grtheatro 15 - Κουκλοθέατρο ΧΑΝΘ: Παραστάσεις Οκτωβρίου-Νοεμβρίου 2012

katevase dorean xromoselides gia paidia

Ακολούθησε το soso.gr στο Pinterest!

Visit soso.gr's profile on Pinterest.
September 15, 2012 anastasia