Κυστίτιδα: αναγνώρισε τα συμπτώματα

Αντιμετώπισε την κυστίτιδα και δώσε οριστική λύση στο πρόβλημά σου, μαθαίνοντας τι είναι, από τι προκαλείται και πώς μπορείς να την αντιμετωπίσεις.
Πώς σε ταλαιπωρεί η κυστίτιδα;
Η κυστίτιδα, η φλεγμονή, δηλαδή, της ουροδόχου κύστης, οφείλεται κατά κανόνα στην ύπαρξη κάποιου μικροβίου που εισέρχεται στην κύστη από την ουρήθρα.
Όταν αναφερόμαστε σε κυστίτιδα, εννοούμε το πρώτο στάδιο της ουρολοίμωξης που επηρεάζει βασικά την ουροδόχο κύστη. Η λοίμωξη αυτή συνοδεύεται συνήθως από επώδυνη ούρηση, τσούξιμο, πόνο αλλά και συχνουρία.

Τα συμπτώματα: Θα καταλάβεις την κυστίτιδα, αν:
•    Έχεις συχνουρία.
•    Νιώθεις επιτακτική την ανάγκη για ούρηση (που μπορεί να εμφανίσει μέχρι και ακράτεια).
•    Τα ούρα σου είναι δύσοσμα.
•    Νιώθεις τσούξιμο, αίσθημα καύσου και πόνου στην περιοχή της κύστης και στη διάρκεια της ούρησης.

Τρόπος αντιμετώπισης της κυστίτιδας
Όταν η κυστίτιδα υποτροπιάζει και τα συμπτώματα εκδηλώνονται ξανά και ξανά, επιβάλλεται η διεξαγωγή ορισμένων εξετάσεων (καλλιέργεια ούρων, κολπικών και ουρηθρικών εκκριμάτων και αντιβιόγραμμα, υπερηχογράφημα κ.ά.), οι οποίες θα ερευνήσουν τη βαθύτερη αιτία της μόλυνσης και τα παθογόνα μικρόβια που τυχόν ενυπάρχουν στον κόλπο ή στην ουρήθρα, εξηγεί ο Γεώργιος Κορδαλής, χειρουργός ουρολόγος – ανδρολόγος, διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών.
Το αντιβιόγραμμα θα δείξει ποια αντιβιοτικά κρίνονται αποτελεσματικά για τη θεραπεία των συγκεκριμένων μικροβίων. Ο κίνδυνος από μια ουρολοίμωξη που υποτροπιάζει αφορά την εξάπλωσή του σε άλλα όργανα του ουροποιητικού συστήματος (π.χ., τα νεφρά), δημιουργώντας χρόνιες καταστάσεις.
Τι Άλλο Μπορείς να Κάνεις
•    Πίνε αρκετό νερό.
•    Μετά το σεξ να ουρείς πάντα και να πλένεσαι τοπικά με σαπούνι χαμομηλιού.
•    Nα σκουπίζεσαι από εμπρός προς τα πίσω, ώστε να μην επιμολύνεται το ουροποιητικό από τα μικρόβια του εντέρου.
•    Nα φροντίζεις την υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής.
•    Να φοράς βαμβακερά εσώρουχα
•    Να αποφεύγεις τα στενά ρούχα, κυρίως τα παντελόνια.

Tip Ο χυμός μούρων βοηθά στην πρόληψη των ουρολοιμώξεων, επειδή έχει αντιμικροβιακή δράση.

Μην ξεχνάς:

–  Είναι πολύ βασικό οι οξείες κυστίτιδες να θεραπεύονται πλήρως, διότι, αν δεν εφαρμοστεί η κατάλληλη θεραπεία, συντρέχει μεγάλος κίνδυνος η οξεία κυστίτιδα να μεταπηδήσει στο στάδιο της χρόνιας η οποία μπορεί να εξελιχτεί σε ένα πραγματικό βάσανο για τη γυναίκα, σημειώνει ο ειδικός.
–  Επιπλέον, ελλοχεύει ο κίνδυνος –σε προχωρημένες καταστάσεις- τα μικρόβια να εισέλθουν στην κυκλοφορία του αίματος και να προκαλέσουν σηψαιμία.
–  Επίσης, οι διαγνωστικές εξετάσεις θεωρούνται απαραίτητες προκειμένου να αποκλειστούν πιθανοί παθογόνοι παράγοντες, όπως ο διαβήτης, οι πέτρες στα νεφρά και άλλες δυσλειτουργίες της ουροδόχου κύστης.kustitida 1 - Κυστίτιδα: αναγνώρισε τα συμπτώματα
Πηγή: http://www.shape.gr/ygeia/sto-gynaikologo/kistitida-tsouximo-ponoi.html

katevase dorean xromoselides gia paidia

Ακολούθησε το soso.gr στο Pinterest!

Visit soso.gr's profile on Pinterest.
December 15, 2012 anastasia