Χρηστικά αντικείμενα για το σπίτι από τη Julie Richoz

Μία νέα designer με πολλές διακρίσεις θα γνωρίσουμε σήμερα μέσα από τα χρηστικά αντικείμενα της για το σπίτι. Πρόκειται για την Ελβετίδα Julie Richoz. Η σχεδιάστρια, ειδικεύεται στο σχεδιασμό κυρίως χρηστικών αντικείμενων για το σπίτι, που έχουν όμως να δώσουν κάτι το διακοσμητικό εκτός από τη λειτουργικότητά τους. Η συλλογή της με την ονομασία Thalie, είναι μία σειρά από μπολ, φρουτιέρες και ψωμιέρες, κατασκευασμένα από μεταλλικά στοιχεία. Η έμπνευσή της ήταν τα διάφορα χειροτεχνήματα όπως τα πλεκτά με το βελονάκι και τα απέδωσε στην πιο μίνιμαλ μορφή τους με υλικό τον χάλυβα και συστήματα κοπής ιδιαίτερα ακριβή στη λεπτομέρεια.
Ακόμη μία σειρά με αντικείμενα για την κουζίνα, είναι αυτή με την ονομασία Service και αποτελείται από μία σειρά πιάτων διαφορετικών χρήσεων, καθώς και άλλων χρηστικών αντικειμένων όπως επιφάνεια κοπής τυριών και μαχαίρι, τα οποία προσαρμόζονται όλα μαζί σε ένα «πακέτο». Τα υλικά που χρησιμοποίησε εδώ είναι μία σύνθεση από ξύλο, κεραμικό και ανοξείδωτο ατσάλι. Τα πιάτα μοιάζουν να αιωρούνται όπως λέει και η ίδια, μια που το σχήμα τους είναι τέτοιο που δεν ακουμπάνε στη επιφάνεια του τραπεζιού… ή τουλάχιστον η επιφάνεια που ακουμπάει δεν είναι ορατή.
Αυτό όμως που τράβηξε περισσότερο το ενδιαφέρον μας, είναι μία σειρά από αντικείμενα γραφείου, εμπνευσμένη από τα μικρά φαράσια στα οποία συλλέγουν τα ψίχουλα από το τραπέζι. Πρωτότυπη έμπνευση, πραγματικά αλλά το αποτέλεσμα τη δικαιώνει. Τα αντικείμενα, συλλέκτες και αυτά όπως το αντικείμενο έμπνευσής της. Αυτά όμως συλλέγουν τα μικροεξαρτήματα που κάθε γραφείο χρειάζεται, όπως συνδετήρες, στυλό, χαρτιά, κλπ. Κατασκευασμένα από μέταλλο με μία εσωτερική επιφάνεια από έγχρωμο πλαστικό, η σειρά Arrotolare μπορεί να τοποθετείται όρθια ή ξαπλωτή, ενώ τα διαφορετικών διαστάσεων και χρήσεων αντικείμενα, δημιουργούν μία όμορφη σύνθεση για το γραφείο.
Πηγή:http://www.homeguide.gr/xristika-antikeimena-spiti-julie-richoz/

julia_1

Picture 1 of 6

katevase dorean xromoselides gia paidia

Ακολούθησε το soso.gr στο Pinterest!

Visit soso.gr's profile on Pinterest.
December 26, 2012 anastasia