Μηχανικός αυτοκινήτων εφηύρε νέο εργαλείο που βοηθάει στον τοκετό

Μηχανικός αυτοκινήτων εφηύρε νέο εργαλείο που βοηθάει στον τοκετό. Η έμπνευσή του; Το κρασί! Ο Jorge Odón, μηχανικός αυτοκινήτων από την Αργεντινή, έβλεπε ένα βίντεο στο YouTube για το πώς μπορεί κανείς να αφαιρέσει έναν φελλό που έχει πέσει μέσα σε ένα μπουκάλι κρασί, όταν του ήρθε η ιδέα – όσο απίστευτο κι αν ακούγεται – να εφεύρει ένα νέο εργαλείο που βοηθάει στον τοκετό. Ένα εργαλείο μάλιστα το οποίο χαίρει της γενικής αποδοχής γιατρών, χορηγών, αλλά και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Ο 59χρονος, έφτιαξε το πρωτότυπο εργαλείο στην κουζίνα του για πρώτη φορά, χρησιμοποιώντας ένα γυάλινο βάζο ως αναπαράσταση της μήτρας, μία κούκλα της κόρης του ως το παγιδευμένο μωρό και μία σακούλα για υφάσματα με ένα μανίκι που του έραψε η γυναίκα του ως το πολύτιμο εργαλείο που σώζει ζωές.

gennisi paidiou

Η «Συσκευή Odón», όπως ονομάζεται, είναι σχεδιασμένη για να σώζει τα μωρά που έχουν παγιδευτεί στον γεννητικό σωλήνα. Η περίπτωση αυτή μπορεί να αποβεί μοιραία τόσο για το νεογέννητο όσο και για τη μητέρα, και ως τώρα οι πρακτικές που χρησιμοποιούνταν για να αντιμετωπιστεί – ιδίως σε φτωχότερες χώρες – ήταν ανεπαρκείς. Για την ακρίβεια, μέθοδοι που χρησιμοποιούσαν λαβίδες και βεντούζες μπορούν να επιφέρουν τις δικές τους επιπλοκές, όπως αιμορραγίες, κρανιακές κακώσεις και συστροφή της σπονδυλικής στήλης. Με τη συσκευή Odón, ο γιατρός μπορεί να αγκαλιάσει με ένα πλαστικό μανίκι το κεφάλι του μωρού και φουσκώνοντας και τραβώντας την πλαστική σακούλα στο εσωτερικό του να βγάλει το μωρό από τον γεννητικό σωλήνα.

Περίπου 10% από τις 137 εκατομμύρια γέννες στον κόσμο κάθε χρόνο μπορεί να έχουν σοβαρές επιπλοκές. Ως τώρα, η συσκευή αυτή έχει δοκιμαστεί σε 30 μόλις γυναίκες στην Αργεντινή, αλλά οι ειδικοί θεωρούν πως μπορεί να φανεί σωτήρια στο μέλλον, αλλά και πως θα είναι οικονομική.

Μία αμερικανική εταιρεία ελπίζει να ξεκινήσει την παραγωγή της Συσκευής Odón άμεσα, ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επιβλέπει τις δοκιμές.

Πηγή : eimaimama.gr

katevase dorean xromoselides gia paidia

Ακολούθησε το soso.gr στο Pinterest!

Visit soso.gr's profile on Pinterest.

Μου αρέσει να γράφω αλλά πιο πολύ να διαβάζω. Το internet έχει αλλάξει τον τρόπο που σκέφτομαι και πάω συνεχώς από το ένα θέμα στο άλλο. Χρειάζομαι focus!

November 22, 2013 Katerina