Ανανέωσε το σπίτι με χαρούμενα design μαξιλάρια

Η διακόσμηση με μαξιλάρια μπορεί να φαίνεται σαν ένα μικρό μέρος της διαδικασίας styling ενός σπιτιού, αλλά αυτό δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να αναβαθμίσετε ένα σπίτι. Παρόλο που είναι μαλακά και άνετα, δεν είναι μόνο χνούδι. Όταν πρόκειται για καθίσματα στο σαλόνι, πάγκους στο διάδρομο και σχεδόν οτιδήποτε στην κρεβατοκάμαρα, η προσθήκη ενός design μαξιλαριού θα δώσει έναν τόνο δύναμης και θα αναδείξει τα διακριτικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά ενός χώρου. Για να αξιοποιήσετε πλήρως τις δυνατότητες αυτών των διακοσμητικών στοιχείων, συγκεντρώσαμε μερικές συμβουλές που θα κάνουν τη διαδικασία του styling πολύ πιο εύκολη.

Από χρωματικούς συνδυασμούς έως τύπους διαρρύθμισης, αυτό το σύνολο προτάσεων styling θα σας κάνει να διακοσμήσετε με μαξιλάρια σαν επαγγελματίας σε χρόνο μηδέν. Ακόμα καλύτερα, συμπεριλαμβάνουμε πολλά οπτικά βοηθήματα μαζί με κάθε συμβουλή για να σας καθοδηγήσουμε κατά τη διαδικασία και να σας δώσουμε λίγη έμπνευση σχεδιασμού αν αισθάνεστε χαμένοι. Μετακινηθείτε για να μάθετε όλες τις λεπτομέρειες.

Συνδυάστε και ταιριάξτε design εκτυπώσεις

Ανακατεύοντας και συνδυάζοντας στυλ και εκτυπώσεις, θα αυξήσετε την ίντριγκα και θα κρατήσετε το μάτι απασχολημένο. To mix and match σας δινει άπειρες επιλογές!  Για παράδεισμα μπορείτε να διαλέξετε ένα μαξιλάρι με γραφικό σχέδιο σεβρόν, μερικά μαξιλάρια με ουδέτερα χρώματα για ισορροπία και, στη συνέχεια, για να ξεχωρίσετε, ένα μαξιλάρι με φλοράλ σχέδιο που δένει με τα περισσότερα χρώματα του δωματίου. Και πάλι, όταν επιλέγετε τα μαξιλάρια σας, είναι καλύτερο να τα σκέφτεστε χωρίς το πλαίσιο ολόκληρου του χώρου. Έτσι, μπορείτε να δείτε πώς ορισμένα από αυτά τα μαξιλάρια κολακεύουν τους λευκούς τοίχους, ενώ άλλα κολακεύουν τον καναπέ ή το χαλί. Μαζί, μπορεί να αναδεικνύουν επίσης τις φυσικές υφές του ξύλινου δαπέδου ή ενός πέτρινου τοίχου.

Τα design μαξιλάρια μπορούν να είναι και τέχνη! Απίστευτα κομψό και ευπροσάρμοστο, ένα μαξιλάρι όπως αυτό θα είναι ιδανικό για να το ρίξετε σε οποιοδήποτε μείγμα διακόσμησης, χάρη στα ουδέτερα χρώματα.

 

Παίξτε με την αναλογία και το σχήμα

Όταν αποδομήσετε ένα δωμάτιο και αναλύσετε τα στοιχεία σχεδιασμού του κάθε αντικειμένου, είναι δύσκολο να φανταστείτε πώς λειτουργούν όλα μαζί τόσο καλά. Η απάντηση βρίσκεται στο διακοσμητικό μαξιλάρι, φυσικά, καθώς οι λεπτομέρειες με χαρούμενα design σχέδια μπορούν να συμφιλιώσουν τα πάντα. Σε ένα δωμάτιο το κάθε διακοσμητικό κομμάτι είναι μοναδικό σε σχήμα, στυλ και μέγεθος. Ένα μαξιλάρι, μικρό σε μέγεθος, αλλά με έντονο χρώμα ή σχέδιο μπορεί να αλλάξει τελείως τις αναλογίες σε ένα χώρο.

Αν θέλετε να παίξετε με το σχήμα και τις αναλογίες, επιλέξτε ένα στρογγυλό μαξιλάρι που μπορεί να σπάσει τα μαξιλάρια παραδοσιακού σχήματος σε έναν καναπέ ή μια καρέκλα. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε ως μαξιλάρι δαπέδου!

Σκεφτείτε τη συμμετρία

Μόλις αποκτήσετε όλα τα κατάλληλα μαξιλάρια, θα πρέπει επίσης να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε πώς θα θέλατε να τα τοποθετήσετε για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις δυνατότητες διακόσμησής τους. Αν σας αρέσει η όψη της ασυμμετρίας, δοκιμάστε μια διάταξη που μοιάζει πιο τυχαία και αβίαστη. Η συμμετρική προσέγγιση είναι μια άλλη σπουδαία επιλογή, που ταιριάζει ιδιαίτερα καλά για κλινοσκεπάσματα.

Τοποθετήστε τα μαξιλάρια σας σε στρώσεις, με τα μεγαλύτερα πίσω και τα πιο μικρά μπροστά. Δοκιμάστε να διατηρήσετε τις ουδέτερες μαξιλαροθήκες ύπνου στο πίσω μέρος και αφήστε τα πιο συναρπαστικά μαξιλάρια να πάρουν το κέντρο της προσοχής. Μη διστάσετε επίσης να βγείτε έξω από το σετ κλινοσκεπασμάτων, αν θέλετε να εισαγάγετε πιο ιδιαίτερες εκτυπώσεις στο mix.

Μείνετε ουδέτεροι

Εναλλακτικά, για μια διασκόσμηση ενός υπνοδωματίου που είναι τελείως διαφορετική σε χρώμα αλλά στην ίδια λογική όσον αφορά τη συμμετρία, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να μην βάλετε χρώμα στο δωμάτιο. Δεδομένου ότι η κρεβατοκάμαρα είναι ο χώρος σε ένα σπίτι που αισθάνεται ο πιο προσωπικός και χαλαρωτικός, η άνεση πρέπει να έχει προτεραιότητα έναντι του στυλ. Αλλά αυτά τα δύο δεν χρειάζεται να βρίσκονται σε ανταγωνισμό.

Η μετατροπή της κρεβατοκάμαράς σας σε χαλαρωτικό καταφύγιο έχει να κάνει με τη διοχέτευση ενός περιβάλλοντος που σας εμπνέει και σας ηρεμεί. Αν τα φωτεινά χρώματα σας κατακλύζουν ή απλά συντονίζεστε περισσότερο με τα ουδέτερα χρώματα, μπορείτε ακόμα να επιτρέψετε στην προσωπικότητά σας να φανεί με πράγματα όπως η υφή, το υλικό και το σχήμα.

design maxilaria pexels designecologist 1239298 - Ανανέωσε το σπίτι με χαρούμενα design μαξιλάρια

Photo by Designecologist from Pexels

Τακτοποιήστε τα μαξιλάρια με βάση το στυλ

Μόλις αγοράσετε τα χαρούμενα design μαξιλάρια σας, ίσως αναρωτηθείτε, τι γίνεται τώρα; Η διάταξη των μαξιλαριών σας ανά στυλ είναι ένας τρόπος για να εξασφαλίσετε ότι ο χώρος σας θα δείχνει αβίαστα κομψός. Ένας εύκολος τρόπος για να ξεκινήσετε είναι να επιλέξετε έναν μονό αριθμό μαξιλαριών, με ένα κοινό θέμα, όπως ένα χρώμα ή ένα σχέδιο. Αν η ανάμειξη μοτίβων δεν είναι το φόρτε σας, σκεφτείτε να αναμείξετε αντ’ αυτού υφές της ίδιας απόχρωσης. Τοποθετήστε τα μεγαλύτερα μαξιλάρια στο πλάι, με τα μικρότερα μπροστά, σε καναπέ χώρου που έχει ένα λευκό μαξιλάρι με υφή και ένα μαξιλάρι σε κίτρινο μουσταρδί σε κάθε πλευρά και ένα μαξιλάρι με γήινο μοτίβο στη μέση.

Επιλέξτε design μαξιλάρια με ένα συνδετικό χρώμα 

Αν υπάρχει ένα έπιπλο στο δωμάτιό σας που φέρνει ένα έντονο χρώμα, βεβαιωθείτε ότι το υπόλοιπο δωμάτιο το αναδεικνύει χωρίς να το επισκιάζει. Μην διστάζετε να πειραματιστείτε και μην υποτιμάτε ποτέ τη δύναμη ενός μαξιλαριού.

Ο καναπές, οι πολυθρόνες και τα κρεβάτια αποκτούν ένα διαφορετικό στυλ αν τα διακοσμήσουμε με όμορφα στιλάτα μαξιλάρια! Επιλέξτε design μαξιλάρια και δώστε το σπίτι μια πιο μοντέρνα αισθητική. Μαξιλάρια με έθνικ, γεωμετρικά και καλοκαιρινά μοτίβα με τοπία, θα κάνουν το σαλόνι, το παιδικό δωμάτιο και την κρεβατοκάμαρα σας να εκπέμπουν ένα σύγχρονο στυλ. Τα μαξιλάρια είναι ιδανική λύση για να ανανεώσετε το χώρο σας έξυπνα και οικονομικά αλλάζοντας χρώματα, διάθεση και εποχή χωρίς να χρειαστεί να αδειάσετε το τραπεζικό σας λογαριασμό σε νέα έπιπλα.

 

Επιλέξτε floral μαξιλάρια με έντονα χρώματα για girly ανοιξιάτικη διάθεση, γεωμετρικά μοτίβα σε άσπρο μαύρο ή και περισσότερες χρωματικές αντιθέσεις για πιο minimal design oriented στυλ στο σαλόνι σας ή για χώρους όπου το αντρικό στυλ επικρατεί. Διαλέξτε ακόμα όμορφα μαξιλάρια με τρυφερές εικόνες για να ομορφύνετε ένα παιδικό δωμάτιο, να τα κάνετε δώρο σε κάποιο που αγαπάτε και νοιάζεστε και να περάσετε με αυτό τον τρόπο ένα μήνυμα που να μείνει στο χρόνο. Τολμήστε το! Όλα τα μαξιλάρια που βλέπετε στις εικόνες του άρθρου είναι σχεδιασμένα στην Ελλάδα και μπορείτε να τα βρείτε σε πολύ καλές τιμές εδώ.

 

katevase dorean xromoselides gia paidia

Ακολούθησε το soso.gr στο Pinterest!

Visit soso.gr's profile on Pinterest.
August 22, 2014 Katerina