Πώς να διακοσμήσω το τραπεζάκι του σαλονιού;

Το σαλόνι είναι ένα δωμάτιο του σπιτιού στο οποίο περνάμε αρκετό από το χρόνο μας. Εκεί κάθονται οι καλεσμένοι μας και είναι το πρώτο μέρος που βλέπουν. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να δώσουμε ιδιαίτερη βάση στην διακόσμηση του σαλονιού, ακόμη και στις λεπτομέρειες.

Ένα βασικό κομμάτι του σαλονιού είναι το τραπεζάκι του σαλονιού. Η designer εσωτερικού χώρου Phoebe Howard δίνει όμορφες και πρακτικές ιδέες ώστε να το διακοσμήσουμε κατάλληλα. Το μυστικό κρύβεται σε τέσσερα καλοδιαλεγμένα αντικείμενα που θα δώσουν στο χώρο μας χαρακτήρα και άποψη.

diakosmisi trapezaki saloniou 1

Κατ’ αρχάς, ξεκινάμε με κάτι ψηλό. Μεγάλα, ογκώδη βάζα ή τεράστια κηροπήγια είναι ακριβώς αυτό που ψάχνουμε. Τα ψηλά κρυστάλλινα βάζα είναι ότι πιο κατάλληλο διότι θα δώσουν ιδιαίτερη λάμψη και γλυκιά ατμόσφαιρα όταν ανάψουμε μερικά κεράκια το βράδυ.

diakosmisi trapezaki saloniou 2

Το δεύτερο αντικείμενο πρέπει να είναι εντελώς διαφορετικό από την προσωπικότητα σας. Κάτι ιδιαίτερο και περίεργο, κάτι που δεν σας εκφράζει καθόλου. Μπορείτε να διαλέξετε ένα κομμάτι από κοράλλι, μία γλυπτή σφαίρα ή ένα μικρό κουτάκι από τζίντζερ.

diakosmisi trapezaki saloniou 3

Το τρίτο κομμάτι της διακόσμησης είναι το must της υπόθεσης μας. Πρέπει να είναι κάτι φρέσκο, κάτι που να δίνει ζωή και χρώμα στο δωμάτιο. Ψεύτικα ή αληθινά κομμένα λουλούδια είναι το ιδανικό. Μπορείτε, επίσης, να κόψετε λίγο κισσό, βρύα ή κάποια κομμάτια φτέρης και να τοποθετήσετε όμορφα σε ένα μεγάλο ανθοδοχείο.

diakosmisi trapezaki saloniou 4

Το τέταρτο και τελευταίο αντικείμενο είναι μία μικρή στοίβα από βιβλία. Πάρτε λίγα λεπτά βιβλία με σκληρό εξώφυλλο και έντονα χρώματα και βάλτε τα το ένα πάνω στο άλλο. Τοποθετήστε ένα μικρό διακοσμητικό στην κορυφή, ίσως κάτι γυάλινο ή κρυστάλλινο.

diakosmisi trapezaki saloniou 5

Τις συμβουλές αυτές μπορούμε να τις εφαρμόσουμε οχι μόνο στο τραπεζάκι του σαλονιού αλλά και σε οποιαδήποτε επιφάνεια του σαλονιού μας όπως σε έναν μεγάλο μπουφέ. Προσπαθήστε να κάνετε όμορφες επιλογές με πράγματα που ήδη έχετε στο σπίτι. Μη φοβηθείτε να δοκιμάσετε συνδυασμούς για πρώτη φορά! Καλή επιτυχία!

Images : 1,2,3,4,5

katevase dorean xromoselides gia paidia

Ακολούθησε το soso.gr στο Pinterest!

Visit soso.gr's profile on Pinterest.

Μου αρέσει να γράφω αλλά πιο πολύ να διαβάζω. Το internet έχει αλλάξει τον τρόπο που σκέφτομαι και πάω συνεχώς από το ένα θέμα στο άλλο. Χρειάζομαι focus!

October 4, 2014 Katerina