21 εύκολες χειροποίητες Χριστουγεννιάτικες κάρτες

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και ποιο τρόπος είναι καλύτερος για να στείλεις τις ευχές σου στους αγαπημένους από χειροποίητες Χριστουγεννιάτικες κάρτες; Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι απλά και οικονομικά και κυρίως η δημιουργικότητα, η φαντασία και η καλή διάθεση είναι που πρέπει να διαθέτεις. Το βασικό υλικό είναι φυσικά χαρτόνια σε διάφορα χρώματα για τις κάρτες, κουμπιά, υφάσματα, κόλλα, κορδέλες, ψαλίδι, χρυσόσκονη, και αν διαθέτεις περφορατέρ με σχέδια για να κόψεις αστέρια, καρδούλες, δεντράκια, αγγελάκια, χιονονιφάδες και άλλα όμορφα από πολύχρωμα χαρτόνια ή σελίδες παλιών περιοδικών οι κάρτες μπορούν να γίνουν ακόμα πιο ενδιαφέρουσες.

Αν αποφασίσεις να φτιάξεις τις κάρτες μαζί με παιδιά η μπλε κόλλα, όπου βλέπεις που πρέπει να κολλήσεις και μετά γίνεται διάφανη, θα σε βοηθήσει πολύ όπως και σε όλες τις Χριστουγεννιάτικες κατασκευές για παιδιά.

Ξεκινάμε με απλές χειροποίητες Χριστουγεννιάτικες κάρτες που θα χρειαστείς λωρίδες από παλιές εφημερίδες, λωρίδες τσόχας ή washi tape και ένα αστεράκι στην κορυφή.

xeiropoiites xristougenniatikes kartes (9)

xeiropoiites xristougenniatikes kartes (11)

xeiropoiites xristougenniatikes kartes (14)

Σειρά έχουν οι κάρτες με κουμπιά. Είτε κόλλησε τα κουμπιά σε κύκλο για να δημιουργήσεις ένα Χριστουγεννιάτικο στεφάνι με ένα κορδελάκι στην κορυφή ή κόλλησε τα κουμπιά σε τυχαίες θέσεις και ζωγράφισε γραμμούλες και ένα 8 πάνω από κάθε κουμπί.

xeiropoiites xristougenniatikes kartes (1)

xeiropoiites xristougenniatikes kartes (8)

xeiropoiites xristougenniatikes kartes (5)

Χρησιμοποίησε όμορφες στενές κορδέλες για να δημιουργήσεις το σχήμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου πάνω στην κάρτα. Πρόσεξε να κολλήσεις μόνο τα κεντρικά τμήματα και όχι της άκρες που γυρίζει η κορδέλα ώστε να έχει η κάρτα “αέρα” και τρισδιάστατη υφή. Κόλλησε ένα αστεράκι στην κορυφή και μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο και έχεις τελειώσει.

xeiropoiites xristougenniatikes kartes (18)

xeiropoiites xristougenniatikes kartes (6)

Κατασκευή για χειροποίητες Χριστουγεννιάτικες κάρτες εξίσου απλή με την πρώτη είναι να κόψεις στενές λωρίδες από χαρτόνια, ύφασμα ή και washi tape και να τα κολλήσεις ώστε να φαίνονται είτε σαν στοίβα από χριστουγεννιάτικα δώρα ή σαν δέντρο. Πρόσεξε όνο σε αυτή την περίπτωση να χρώματα να δένουν μεταξύ τους ή να περιοριστείς σε μια συγκεκριμένη χρωματική παλέτα.

xeiropoiites xristougenniatikes kartes (10) xeiropoiites xristougenniatikes kartes (12) xeiropoiites xristougenniatikes kartes (19) xeiropoiites xristougenniatikes kartes (4) xeiropoiites xristougenniatikes kartes (7)

Αν έχει όρεξη για περισσότερες ιδέες απλά ρίξε μια ματιά στις εικόνες που ακολουθούν και θα ανακαλύψεις πολλές εύκολες μεθόδους που μπορείς κι εσύ να φτιάξεις χειροποίητες Χριστουγεννιάτικες κάρτες.

xeiropoiites xristougenniatikes kartes (21)

xeiropoiites xristougenniatikes kartes (2)

xeiropoiites xristougenniatikes kartes (3)

xeiropoiites xristougenniatikes kartes (13)

xeiropoiites xristougenniatikes kartes (15)

xeiropoiites xristougenniatikes kartes (16)

xeiropoiites xristougenniatikes kartes (17)

xeiropoiites xristougenniatikes kartes (20)

Δες ακόμα 

25 Χριστουγεννιάτικες κατασκευές για παιδιά με χάρτινα πιάτα

57 Χριστουγεννιάτικες κατασκευές για παιδιά

Χειροποίητα Χριστουγεννιάτικα Στολίδια με μπάλες αφρολέξ

Φτιάξτο μόνος σου: χριστουγεννιάτικα στολίδια από φελλό

Ανακυκλώστε τις παλιές λάμπες σε χριστουγεννιάτικα στολίδια

Ακολούθησε το soso.gr στο Pinterest!

Visit soso.gr's profile on Pinterest.
Μου αρέσει να γράφω αλλά πιο πολύ να διαβάζω. Το internet έχει αλλάξει τον τρόπο που σκέφτομαι και πάω συνεχώς από το ένα θέμα στο άλλο. Χρειάζομαι focus!
November 23, 2014 Katerina