10 παραδοσιακοί ξενώνες κοντά στη Θεσσαλονίκη

Έφτασε ο χειμώνας και αναζητάτε ένα ζεστό καταφύγιο για μια μικρή απόδραση από την καθημερινότητα σας; Δε χρειάζεται να πάτε πολύ μακριά καθώς εντοπίσαμε 10 όμορφους παραδοσιακούς ξενώνες κοντά στη Θεσσαλονίκη. Οι παραδοσιακοί ξενώνες είναι ιδανική λύση για το χειμώνα καθώς προσφέρουν την άνεση των διακοπών αλλά και τη ζεστή ατμόσφαιρα που όλοι αναζητούμε αυτή την εποχή.

Ο παραδοσιακός ξενώνας Guesthouse Militsa βρίσκεται κοντά στη Νάουσα Ημαθίας, στους πρόποδες του όρους Βερμίου, ώστε οι λάτρεις του σκι μπορούν να απολαύσουν το χιόνι. Προσφέρει ευρύχωρα καταλύματα με θέα στο βουνό, και τη δυνατότητα προετοιμασίας γευμάτων.

paradosiakoi ksenones thessaloniki 3 - 10 παραδοσιακοί ξενώνες κοντά στη Θεσσαλονίκη

 

Μόλις μια ώρα μακριά στο γραφικό Λιτόχωρο το ‘Κτήμα Φακή’, ένας πανέμορφος ξενώνας μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο στους πρόποδες του Ολύμπου, θα σας κάνει να νιώσετε ‘θεϊκά’ με την ζεστασιά που προσφέρουν τα δωμάτιά του και το όμορφα διακοσμημένο lounge bar.
paradosiakoi ksenones thessaloniki 1 - 10 παραδοσιακοί ξενώνες κοντά στη Θεσσαλονίκη

Λίγο πιο κάτω το πετρόκτιστο Apalni Traditional Guesthouse βρίσκεται στην Άνω Σκοτίνα Πιερίας, σε μικρή απόσταση με τα πόδια από παραδοσιακές ταβέρνες και καφέ. Προσφέρει δωμάτια με τζάκι και θέα στον Όλυμπο.
paradosiakoi ksenones thessaloniki 22 - 10 παραδοσιακοί ξενώνες κοντά στη Θεσσαλονίκη

Στον Παλαιό Άγιο Αθανάσιο, την ‘Αράχοβα του Βορρά’ όπως αποκαλείται, ο πέτρινος ξενώνας Grand House Suites θα σας προσφέρει διαμονή σε δωμάτια με τζάκι για τις κρύες νύχτες του χειμώνα.
paradosiakoi ksenones thessaloniki 4 - 10 παραδοσιακοί ξενώνες κοντά στη Θεσσαλονίκη

Στο γραφικό χωριό του Παλαιού Παντελεήμονα, το Kyriani Guesthouse μπορείτε να απολαύσετε με τη διαμονή σας και ένα πλούσιο πρωινό με σπιτικό ψωμί και τοπικές πίτες.
paradosiakoi ksenones thessaloniki 5 - 10 παραδοσιακοί ξενώνες κοντά στη Θεσσαλονίκη
Το Oikies Art Rooms είναι ένα παραδοσιακό πέτρινο συγκρότημα που βρίσκεται στο χωριό Άγκιστρο 500μ. από το βυζαντινό ατμόλουτρο. Τα όμορφα διακοσμημένα δωμάτια του πέραν των άλλων ανέσεων διαθέτουν και υδρομασάζ για χαλάρωση.
paradosiakoi ksenones thessaloniki 6 - 10 παραδοσιακοί ξενώνες κοντά στη Θεσσαλονίκη
Στο παραδοσιακό Νυμφαίο, το La Moara είναι ένα πετρόκτιστο κατάλυμα που προσφέρει ανεμπόδιστη θέα στα γύρω βουνά και τις κοιλάδες, καθώς επίσης δωρεάν Wi-Fi σε όλους τους χώρους.
paradosiakoi ksenones thessaloniki 7 - 10 παραδοσιακοί ξενώνες κοντά στη Θεσσαλονίκη
Το Remos Villas είναι ένα συγκρότημα παραδοσιακών πετρόχτιστων κτηρίων στο γραφικό χωριό του Αγίου Παύλου της Νάουσας, το οποίο είναι περιτριγυρισμένο από ένα καταπράσινο δάσος με οξιές. Διαθέτει διαμερίσματα με τζάκι και μπαλκόνι με θέα στο δάσος και το λιβάδι.
paradosiakoi ksenones thessaloniki 8 - 10 παραδοσιακοί ξενώνες κοντά στη Θεσσαλονίκη

Το Αρχοντικό Αλεξίου Βεργούλα στην Καστοριά ένα επιμελώς ανακαινισμένο αρχοντικό 150 ετών προσφέρει μαγευτική θέα στη λίμνη της Καστοριάς και άνετα δωμάτια με χαρακτήρα, τα περισσότερα εκ των οποίων με θέα στη λίμνη.
paradosiakoi ksenones thessaloniki 9 - 10 παραδοσιακοί ξενώνες κοντά στη Θεσσαλονίκη

Τέλος, πολύ ωραία πρόταση αν ψάχνετε παραδοσιακούς ξενώνες για μια μικρή απόδραση αποτελεί το όμορφα αναπαλαιωμένο αρχοντικό του 19ου αιώνα ‘Κόκκινο Σπίτι’ είναι χτισμένο στις όχθες του Τριπόταμου, στο κέντρο της Βέροιας, και προσφέρει εξαιρετική θέα στο όρος Προφήτης Ηλίας.
paradosiakoi ksenones thessaloniki 10 - 10 παραδοσιακοί ξενώνες κοντά στη Θεσσαλονίκη
Της Βιβής Συμεωνίδου

katevase dorean xromoselides gia paidia

Ακολούθησε το soso.gr στο Pinterest!

Visit soso.gr's profile on Pinterest.
November 30, 2014 Katerina