Πως να φροντίστε τα χείλη σας το χειμώνα

Ο χειμώνας αποτελεί τον χειρότερο εχθρό για το πρόσωπο μας. Ο ξηρός αέρας και το τσουχτερό κρύο επηρεάζουν την επιδερμίδα μας και κυρίως τα χείλη μας. Τα χείλη μας δεν διαθέτουν ιδρωτοποιούς αδένες και επομένως είναι πλήρως εκτεθειμένα στις συνέπειες των ακραίων καιρικών φαινομένων. Ας δούμε λοιπόν πως μπορούμε να φροντίζουμε τα χείλη μας με τον καλύτερο τρόπο.
omorfa xeilia 1
Κατ’ αρχάς, είναι σημαντικό να κάνουμε απολέπιση στα χείλια μας, μία ή δύο φορές την εβδομάδα, ώστε να απομακρύνονται τα νεκρά δερματικά κύτταρα. Χρησιμοποιήστε ειδικό scrub για χείλια ή φτιάξτε το δικό σας με φυσικά υλικά όπως το ελαιόλαδο και η καστανή ζάχαρη.
Κάτι που ίσως δεν ξέρατε είναι ότι πρέπει να κάνουμε μασάζ στα χείλη μας. Αυτό θα αυξήσει τη ροή του αίματος στο σημείο, κάνοντας τα χείλη μας να φαίνονται κατακόκκινα.
Να τα ενυδατώνετε καθημερινά, χρησιμοποιώντας προϊόντα με κερί μέλισσας ή με βαζελίνη.
omorfa xeilia 2
Όταν πλένετε τα δόντια σας, φροντίστε να μην ακουμπήσετε με την οδοντόκρεμα τα χείλη σας. Περιέχει μία χημική ουσία, η οποία κάνει τα χείλη μας να ξεραίνονται άμεσα και πολύ γρήγορα.
Μην γλύφετε τα χείλη σας! Ίσως να νιώθετε πως τα ενυδατώνετε, όμως, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Να έχετε πάντοτε μαζί σας λίγο lip balm ή κηραλοιφή.
prostasia gia omorfa xeilia 3
Να προστατεύετε τα χείλη σας από τον ήλιο, τόσο το καλοκαίρι όσο και τον χειμώνα. Χρησιμοποιήστε αντηλιακό ειδικό για τα χείλη με μεγάλο δείκτη αντηλιακής προστασίας. Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει δερματικά προβλήματα, τα οποία είναι ιδιαίτερα αντιαισθητικά όπως ο επιχείλιος έρπις.
omorfa xeilia 4
Βρείτε στο internet ασκήσεις για τα χείλια σας, οι οποίες θα δώσουν στα χείλη σας όγκο και ομορφιά!
Να θυμάστε πως τα ξηρά χείλια δείχνουν πως έχετε αφυδατωθεί. Επομένως, να πίνετε πολύ νερό κάθε μέρα, περίπου δύο λίτρα την ημέρα, και τα χείλη σας θα δείξουν αμέσως πιο όμορφα και υγιή.
omorfa xeilia 5

katevase dorean xromoselides gia paidia

Ακολούθησε το soso.gr στο Pinterest!

Visit soso.gr's profile on Pinterest.

Μου αρέσει να γράφω αλλά πιο πολύ να διαβάζω. Το internet έχει αλλάξει τον τρόπο που σκέφτομαι και πάω συνεχώς από το ένα θέμα στο άλλο. Χρειάζομαι focus!

December 1, 2014 Katerina