7 λόγοι για κάνετε γιόγκα καθημερινά

Πολλοί άνθρωποι, σε κάθε χώρα του πλανήτη, κάνουν γιόγκα κάθε μέρα. Αν και η γιόγκα ανάγεται σε χιλιάδες χρόνια πίσω στο παρελθόν, μόλις τις τελευταίες δύο δεκαετίες έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος στην Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια βέβαια έχει γίνει must για κάθε γυναίκα που σέβεται τον εαυτό της και αγαπάει το σώμα της. Γιατί όμως ασχολούνται τόσο πολλοί άνθρωποι με τη γιόγκα; Δείτε τους λόγους και αποφασίστε αν η γιόγκα «κάνει» και για εσάς.

yoga giati na kano 3

  1. Κατ’ αρχάς, η γιόγκα προσφέρει ευκαμψία, αύξηση της μυϊκής μάζας και καλύτερη στάση του σώματος. Επίσης, προσφέρει ισορροπία στην ψυχή, στο σώμα και στο πνεύμα. Με τη συχνή ενασχόληση με τη γιόγκα έχουμε μεγαλύτερη συγκέντρωση στο καθετί αλλά και μεγαλύτερη ευκολία στην αναπνοή.
  2. Η γιόγκα προσφέρει μεγάλη βελτίωση στην κυκλοφορία του αίματος. Αυτό σημαίνει πως τα θρεπτικά συστατικά που λαμβάνουμε από την τροφή αλλά και το οξυγόνο μεταφέρονται εύκολα και γρήγορα στα ζωτικά μας όργανα, στο δέρμα μας και στον εγκέφαλο.
  3. Όταν κάνουμε καθημερινά ασκήσεις γιόγκα, μειώνουμε σε μεγάλο βαθμό την πιθανότητα εμφάνισης καρδιακών προβλημάτων.
  4. Η ισορροπία και η δύναμη που προσφέρει η γιόγκα έχουν αντιγηραντική δράση.
  5. Έρευνες έχουν αποδείξει πως ασθενείς που πάλευαν με καρκίνο ή ανέρρωναν από αυτόν και ασχολούνταν με τη γιόγκα, ένιωθαν καλύτερα κατά τη διάρκεια των χημειοθεραπειών, είχαν μεγαλύτερη δύναμη και μεγαλύτερη ανάπτυξη ερυθρών αιμοσφαιρίων.
  6. Η γιόγκα προσφέρει τρόπους αντιμετώπισης του άγχους και του θυμού με ηρεμία και πραότητα.
  7. Επίσης, αποτελεί υπέροχη ενασχόληση για γυναίκες που βρίσκονται στην εμμηνόπαυση. Μειώνει τις εξάψεις που νιώθουν αλλά και το στρες και την ανησυχία. Γυναίκες που έκαναν ασκήσεις γιόγκα καθημερινά και για μεγάλο χρονικό διάστημα ένιωθαν πολύ πιο όμορφα από αυτές που δεν έκαναν καθόλου ή σε πολύ μικρό βαθμό.

Η γιόγκα λοιπόν προσφέρει τεράστια οφέλη στη σωματική και στην ψυχική μας υγεία. Τι λέτε, θα το δοκιμάσετε; Βρήκαμε ένα βίντεο με ένα πρόγραμμα γιόγκα για αρχάριους για να πάρετε μα ιδέα για αυτό το είδος άσκησης.

katevase dorean xromoselides gia paidia

Ακολούθησε το soso.gr στο Pinterest!

Visit soso.gr's profile on Pinterest.

Μου αρέσει να γράφω αλλά πιο πολύ να διαβάζω. Το internet έχει αλλάξει τον τρόπο που σκέφτομαι και πάω συνεχώς από το ένα θέμα στο άλλο. Χρειάζομαι focus!

December 8, 2014 Katerina