Διακόσμηση με παστέλ χρώματα

Τα παστέλ χρώματα είναι ιδιαίτερα αγαπητά στην καθεμία από εμάς. Μας αρέσουν σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας μας όπως η διακόσμηση. Αν χρησιμοποιηθούν με τον κατάλληλο τρόπο, δίνουν στον χώρο μας μία ευχάριστη, ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα. Δείτε λοιπόν διάφορους τρόπους για να διακοσμήσετε διάφορες γωνιές του σπιτιού σας με παστέλ χρώματα.

pastel diakosmisi 3

Στο σαλόνι, μπορείτε να βάψετε τους τοίχους σε παστέλ χρώματα όπως το απαλό ροζ. Επιλέξτε μαξιλάρια σε παρόμοιες αποχρώσεις καθώς και διακοσμητικά στον τοίχο. Τα υπόλοιπα αντικείμενα μπορούν να έχουν και άλλες αποχρώσεις, εκτός της παλέτας των παστέλ, όπως το ανοιχτό μουσταρδί, το έντονο γαλάζιο ή το τουρκουάζ. Παίξτε με τα χρώματα διότι αν επικεντρωθείτε μόνο στα παστέλ, το αποτέλεσμα θα είναι ιδιαίτερα βαρετό και μονότονο. Δώστε στυλ με το αμπαζούρ της λάμπας, ένα μεγάλο χαλί ή τις κουρτίνες.

pastel diakosmisi 2

Στην κουζίνα, μπορείτε να επιλέξετε παστέλ αποχρώσεις για τις καρέκλες ή τα μαξιλάρια. Δώστε επίσης σε ένα ράφι ιδιαίτερο στυλ επιλέγοντας φλιτζάνια, κούπες και πιάτα σε παστέλ χρώματα.

pastel diakosmisi 1

Επιπλέον, οι πετσέτες, τα σκεύη μαγειρικής, καθώς και διάφορα άλλα αντικείμενα που χρησιμοποιούμε καθημερινά στην κουζίνα πρέπει να έχουν παστέλ χρώματα. Μην επικεντρωθείτε σε ένα μόνο χρώματα αλλά συνδυάστε τα μεταξύ τους και το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει. Αφήστε το υπόλοιπο περιβάλλον σε ουδέτερα χρώματα όπως το λευκό, το ιβουάρ ή το ανοιχτό γκρι ώστε οι αντιθέσεις να φαίνονται καθαρά.

pastel diakosmisi 4

Στην κρεβατοκάμαρα, δώστε παστέλ αποχρώσεις στη διακόσμηση με τα σκεπάσματα, τα μαξιλάρια και ίσως κάποιο πλεκτό ριχτάρι. Δώστε χρώμα στους τοίχους και απολαύστε μία γλυκιά ατμόσφαιρα όταν θα χουχουλιάζετε τις κρύες μέρες του χειμώνα.

pastel diakosmisi 5

Τέλος, δώστε στον χώρο της εργασίας σας στο σπίτι νότες παστέλ αποχρώσεων. Βάψτε τον τοίχο στην παστέλ απόχρωση της αρεσκείας σας, επιλέξτε ένα λευκό γραφείο και διακοσμήστε με διακοσμητικά σε παστέλ χρώματα καθώς και ένα vintage δοχείο με λουλούδια.

 

katevase dorean xromoselides gia paidia

Ακολούθησε το soso.gr στο Pinterest!

Visit soso.gr's profile on Pinterest.

Μου αρέσει να γράφω αλλά πιο πολύ να διαβάζω. Το internet έχει αλλάξει τον τρόπο που σκέφτομαι και πάω συνεχώς από το ένα θέμα στο άλλο. Χρειάζομαι focus!

December 12, 2014 Katerina