10 Λόγοι για να τρέχετε καθημερινά

Η γυμναστική είναι ένα σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητας μας. Πολλές φορές όμως είναι δύσκολο να αφήσουμε την θαλπωρή του σπιτιού μας, ιδιαίτερα τώρα τον χειμώνα. Το παχύ πάπλωμα το πρωί, η ζεστασιά του καλοριφέρ ή ένα ζεστό τσάι μας εμποδίζουν να ακολουθήσουμε με συνέπεια το πρόγραμμα της γυμναστικής που έχουμε θέσει, και συγκεκριμένα του τρεξίματος. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι τα κατάλληλα κίνητρα. Δείτε λοιπόν 10 λόγους για τους οποίους πρέπει να τρέχουμε κάθε μέρα.
1. Το τρέξιμο ενεργοποιεί την παραγωγή των ενδορφινών, ορμονών που μας δίνουν ένα αίσθημα ευτυχίας και ικανοποίησης. Το στρες μειώνεται όπως επίσης και η κούραση, ο θυμός και η σύγχυση του μυαλού.
treksimo (1)

2. Εάν τρέχετε σε καθημερινή βάση, θα μειωθεί σε σημαντικό βαθμό η πιθανότητα εμφάνισης κρυώματος ή ίωσης.
3. Το τρέξιμο απαιτεί τη συλλογική προσπάθεια του σώματος. Επομένως, γυμνάζετε σε σημαντικό βαθμό τα χέρια και του ώμους σας.
treksimo (3)

4. Μέσω του τρεξίματος, μπορείτε να μειώσετε σε σημαντικό βαθμό την εμφάνιση οστεοπόρωσης.
treksimo (4)

5. Τα πόδια σας θα δυναμώσουν πολύ και συγκεκριμένα οι τετρακέφαλοι μύες, οι μηριαίοι και οι γάμπες.
6. Όταν τρέχετε, καίτε περισσότερες θερμίδες από ότι όταν κάνετε τζόκινγκ.
7. Το τρέξιμο συμβάλλει σημαντικά στη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου. Συνεπώς, μειώνετε σε μεγάλο βαθμό η πιθανότητα εμφάνισης Αλτσχάιμερ χωρίς βέβαια αυτό να είναι απόλυτο.
treksimo (2)

8. Μέσω του τρεξίματος, η καρδιά λειτουργεί ομαλά, ο ρυθμός των χτύπων της είναι φυσιολογικός και βελτιώνεται η πίεση του αίματος.
9. Το τρέξιμο επηρεάζει και την κατάσταση των ματιών, καθώς μειώνεται η πιθανότητα να εμφανιστεί γλαύκωμα.
treksimo (5)

10. Η ισορροπία και η σταθερότητα σας θα βελτιωθεί και θα νιώθετε καλύτερα, ακόμη και αν είστε σε μεγαλύτερη ηλικία.
Οι παραπάνω δέκα λόγοι αποτελούν σημαντικά κίνητρα για να τρέχουμε σε καθημερινή βάση. Μην αφήσετε τίποτα να σας εμποδίσει και απολαύστε τα οφέλη που φέρνει η συχνή άσκηση και συγκεκριμένα το τρέξιμο.

katevase dorean xromoselides gia paidia

Ακολούθησε το soso.gr στο Pinterest!

Visit soso.gr's profile on Pinterest.

Μου αρέσει να γράφω αλλά πιο πολύ να διαβάζω. Το internet έχει αλλάξει τον τρόπο που σκέφτομαι και πάω συνεχώς από το ένα θέμα στο άλλο. Χρειάζομαι focus!

December 27, 2014 Katerina