5 τρόποι για να νιώθετε ξεκούραστες

Η καθημερινότητα μας είναι γεμάτη δραστηριότητες και υποχρεώσεις. Ως αποτέλεσμα, η κούραση που νιώθουμε στο τέλος της ημέρας είναι τεράστια. Η αλήθεια είναι όμως πως υπάρχουν μικρά tricks τα οποία θα μας βοηθήσουν να νιώθουμε πιο ξεκούραστες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Για παράδειγμα, πολλές κάνουμε το λάθος να παραμελούμε το πρόγραμμα της γυμναστικής μας όταν είμαστε κουρασμένες. Η καθημερινή άσκηση, έστω και για 20 λεπτά, ενισχύει τα επίπεδα της ενέργειάς μας σε σημαντικό βαθμό. Το σώμα μας οξυγονώνεται πιο εύκολα και ως αποτέλεσμα νιώθουμε αναζωογόνηση και ευεξία. Εάν δεν έχετε προγραμματίσει λίγα λεπτά κάθε ημέρα για γυμναστική, κάντε το άμεσα.

Να πίνετε πολύ νερό. Όταν ο οργανισμός μας δεν ενυδατώνεται καλά, το σώμα μας κουράζεται πολύ. Συνεπώς, διευθετήστε ώστε να πίνετε τουλάχιστον 2 λίτρα την ημέρα. Να κουβαλάτε πάντοτε ένα μπουκαλάκι με νερό μαζί σας. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην κατανάλωση νερού τον χειμώνα. Λόγω του κρύου, δύσκολα θα καταλάβετε ότι ο οργανισμός σας αφυδατώθηκε και επομένως η κούραση που θα νιώθετε θα είναι τεράστια.

Θέστε ένα λογικό πρόγραμμα δραστηριοτήτων για την κάθε ημέρα. Μην αφήσετε την τελειομανία να σας διακατέχει. Εάν ολοκληρώνετε συγκεκριμένες υποχρεώσεις, θα νιώθετε μεγάλη ικανοποίηση και θα έχετε αποφύγει να σπαταλήσετε έξτρα χρόνο σε μη απαραίτητες δραστηριότητες.

Η διατροφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο πως νιώθουμε. Εάν το διαιτολόγιο μας χαρακτηρίζεται από μεγάλα ποσά ζάχαρης και απλών υδατανθράκων, τότε σίγουρα θα νιώθουμε κουρασμένες διότι όσο γρήγορα ανεβαίνει ο γλυκαιμικός δείκτης τόσο γρήγορα μπορεί και να κατέβει. Αποφύγετε το fast food και εμπλουτίστε την διατροφή σας με φρούτα και λαχανικά.
ksekourasti 2
Τέλος, καθιερώστε καλές συνήθειες ύπνου. Να κοιμάστε τουλάχιστον 8 ώρες. Κλείστε όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές 1 ώρα πριν κοιμηθείτε ώστε να αφήσετε τον εγκέφαλό σας να «ηρεμίσει». Διαβάστε ένα βιβλίο και χαλαρώστε ώστε να μπορέσετε να κοιμηθείτε εύκολα.

katevase dorean xromoselides gia paidia

Ακολούθησε το soso.gr στο Pinterest!

Visit soso.gr's profile on Pinterest.

Μου αρέσει να γράφω αλλά πιο πολύ να διαβάζω. Το internet έχει αλλάξει τον τρόπο που σκέφτομαι και πάω συνεχώς από το ένα θέμα στο άλλο. Χρειάζομαι focus!

January 1, 2015 Katerina