Πως να καθυστερήσετε την εμφάνιση ρυτίδων

Οι ρυτίδες εκφράζουν σοφία και δείχνουν πως όσο μεγαλώνουμε ωριμάζουμε και αποκτούμε εμπειρίες, οι οποίες είναι πολύτιμες για τη ζωή μας. Η αλήθεια όμως να λέγεται. Σε καμία από εμάς δεν αρέσουν οι ρυτίδες. Αν τύχει εμφανιστεί κάποια ρυτίδα, κάνουμε τα πάντα ώστε να μη φαίνεται. Υπάρχον όμως τρόποι για να καθυστερήσουμε την εμφάνιση ρυτίδων. Δείτε ποιοι είναι αυτοί και εφαρμόστε τους άμεσα.
Κατ’ αρχάς, αποφύγετε τον ήλιο. Η ηλιακή ακτινοβολία αποτελεί το νούμερο ένα παράγοντα που προκαλεί ρυτίδες στο πρόσωπό μας. Αποφύγετε τον ήλιο, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, και δείχνετε νεότερη και πιο υγιής.

Εάν πρέπει οπωσδήποτε να εκτεθείτε στον ήλιο, φορέστε το αντηλιακό σας. Οι πιθανότητες να εμφανιστούν ρυτίδες θα μειωθούν σημαντικά και, το πιο σημαντικό, θα μειωθεί και η πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του δέρματος. Να φοράτε αντηλιακή κρέμα ακόμη και τον χειμώνα. Αν και η συννεφιά μας ξεγελάει, ο ήλιος επηρεάζει το δέρμα μας ακόμη και τις χειμωνιάτικες μέρες.

Αποφύγετε το κάπνισμα. Πολλές μελέτες έχουν αποδείξει πως όταν μία γυναίκα καπνίζει, μειώνει σημαντικά τα ποσοστά του κολλαγόνου και της ελαστίνης που υπάρχουν στο δέρμα της. Το δέρμα της θα γίνει πολύ χαλαρό και λεπτό, σε ένα ποσοστό του 40% από ότι είναι το δέρμα μιας γυναίκας μη καπνίστριας.
omorfo prosopo ritides
Να κοιμάστε επαρκώς τα βράδια. Όταν κοιμόμαστε, ο οργανισμός μας παράγει μία ορμόνη η οποία βοηθάει το δέρμα να είναι ελαστικό. Αυτός ο τρόπος είναι πολύ βασικός ώστε να καθυστερήσουμε την εμφάνιση ρυτίδων στο πρόσωπό μας.

Να τρώτε πολλά φρούτα και λαχανικά. Θα προσφέρουν στο σώμα σας τα αντιοξειδωτικά που χρειάζονται ώστε η επιδερμίδα σας να φαίνεται πιο νεανική και υγιής.
Τέλος, να ενυδατώνετε συνεχώς το δέρμα του προσώπου σας. Επίσης, να πλένετε το πρόσωπο σας με φειδώ. Εάν το πλένετε σε υπερβολικό βαθμό, θα απομακρύνετε τα φυσικά λιπαρά που υπάρχουν σε αυτό και τα οποία προσφέρουν προστασία. Όταν πλένεστε, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε cleanser και όχι σαπούνι.

katevase dorean xromoselides gia paidia

Ακολούθησε το soso.gr στο Pinterest!

Visit soso.gr's profile on Pinterest.

Μου αρέσει να γράφω αλλά πιο πολύ να διαβάζω. Το internet έχει αλλάξει τον τρόπο που σκέφτομαι και πάω συνεχώς από το ένα θέμα στο άλλο. Χρειάζομαι focus!

January 2, 2015 Katerina