Θέστε ένα πρόγραμμα για την καθαριότητα του σπιτιού

Για να παραμείνει καθαρό ένα σπίτι, χρειάζεται ένα καλό πρόγραμμα. Πρέπει να διευθετούμε τις διάφορες δουλειές που πρέπει να κάνουμε τόσο στη διάρκεια της εβδομάδας αλλά και μακροπρόθεσμα όπως το διάστημα του ενός μήνα ή του εξαμήνου. Ας δούμε λοιπόν πως μπορούμε να οργανωθούμε ώστε το σπίτι μας να λάμπει συνεχώς.
Καθημερινά, πρέπει να ασχοληθούμε με κάθε δωμάτιο του σπιτιού. Κατ’ αρχάς, πρέπει να βάλουμε σκούπα σε όλο το σπίτι, να σφουγγαρίσουμε και να ξεσκονίσουμε. Στο σαλόνι πρέπει να βάλουμε σε τάξη τα ριχτάρια του καναπέ και τα μαξιλάρια. Επίσης, πρέπει να συμμαζέψουμε όσα πράγματα αφήνουμε πάνω στη βιβλιοθήκη ή στα τραπεζάκια, ώστε το καθετί να είναι πάντοτε στη θέση του. Στην κουζίνα, πρέπει να πλύνουμε τα πιάτα που έχουμε αφήσει στο νεροχύτη και να τα τακτοποιήσουμε στις θέσεις τους. Στην κρεβατοκάμαρα, το κρεβάτι πρέπει να είναι στρωμένο και το μπάνιο καθαρό και γεμάτο φρεσκάδα. Μία ημέρα της εβδομάδας κάνουμε πρόγραμμα ώστε να γίνει γενική καθαριότητα για το σπίτι.

saloni

Στο τέλος της εβδομάδας, αλλάξτε τα σεντόνια στο κρεβάτι. Καθαρίστε την ηλεκτρική κουζίνα καθώς και τον νεροχύτη με ειδικά καθαριστικά. Στο μπάνιο, πλύνετε τη ντουζιέρα, την τουαλέτα και το νεροχύτη.

Κάθε μήνα, πρέπει να πλένετε τους τοίχους του μπάνιου. Επίσης, να καθαρίζετε τα πλαίσια των εσωτερικών πορτών.
Κάθε έξι μήνες, αδειάστε το ψυγείο και καθαρίστε το καλά. Όποτε χρειαστεί, κάντε απόψυξη, για την πιο εύρυθμη λειτουργία του. Σε όλους τους χώρους του σπιτιού, καθαρίστε τις λάμπες και τα φωτιστικά. Πλύνετε τα παράθυρα και τις σήτες.

krevatokamara
Κάθε χρόνο, είναι σημαντικό να πετάτε οτιδήποτε δεν έχετε χρησιμοποιήσει τους τελευταίους μήνες. Πλύνετε τις κουβέρτες και τινάξτε τα στρώματα. Στην κουζίνα, αδειάστε τα ράφια και καθαρίστε καλά τα ντουλάπια και τα συρτάρια.

Ένα καλό πρόγραμμα καθαριότητας είναι πολύ σημαντικό καθώς μας βοηθάει να διατηρούμε το σπίτι μας σε άριστη κατάσταση και ταυτόχρονα να διαχειριζόμαστε τον χρόνο μας με σοφία.

katevase dorean xromoselides gia paidia

Ακολούθησε το soso.gr στο Pinterest!

Visit soso.gr's profile on Pinterest.

Μου αρέσει να γράφω αλλά πιο πολύ να διαβάζω. Το internet έχει αλλάξει τον τρόπο που σκέφτομαι και πάω συνεχώς από το ένα θέμα στο άλλο. Χρειάζομαι focus!

January 3, 2015 Katerina