7 λόγοι για να περπατάτε συνεχώς

Πολλές από εμάς δυσκολευόμαστε να εντάξουμε τη γυμναστική στο καθημερινό μας πρόγραμμα. Ιδιαίτερα τώρα τον χειμώνα, η θαλπωρή του σπιτιού και η επιθυμία για χουχούλιασμα είναι μεγάλα «εμπόδια» για την καθημερινή μας άσκηση. Τι μπορούμε λοιπόν να κάνουμε; Ένας εύκολος τρόπος για να γυμναστούμε κατά τη διάρκεια του χειμώνα είναι να αυξήσουμε τον χρόνο και την απόσταση που περπατάμε. Το περπάτημα θα βελτιώσει σημαντικά την φυσική μας κατάσταση και θα είναι πιο εύκολο να γυμναστούμε όταν ο καιρός είναι καλύτερος. Δείτε λοιπόν λόγους για να περπατάτε συνεχώς.
1. Το καθημερινό περπάτημα μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης ψυχικών νοσημάτων όπως η κατάθλιψη. Επίσης, «καθαρίζει» το μυαλό μας και έχουμε μεγαλύτερη ικανότητα να διαχειριστούμε το άγχος και την ανησυχία.
2. Το περπάτημα δεν χρειάζεται ειδικό εξοπλισμό όπως άλλες μορφές άσκησης. Επίσης, δεν χρειάζεται να πληρώσετε γι’ αυτό. Απλώς, φορέστε τις φόρμες σας και βγείτε έξω να περπατήσετε.

perpatima
3. Το συχνό περπάτημα μειώνει σημαντικά την εμφάνιση καρδιακών παθήσεων, σε συνδυασμό πάντα με την κατάλληλη διατροφή.

4. Επίσης, μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης κάποιων ειδών καρκίνου.
5. Όταν περπατάτε συνεχώς, το ποσοστό της μυϊκής μάζας στο σώμα σας αυξάνεται. Αυτό έχει ως συνέπεια την αύξηση των επιπέδων ενέργειας του οργανισμού σας καθώς και της δύναμής σας, κάτι που όλες χρειαζόμαστε τις μουντές και συννεφιασμένες ημέρες του χειμώνα.

perpatima 26. Μέσω του έντονου περπατήματος, οι μύες και τα κόκαλά σας θα δυναμώσουν σε σημαντικό βαθμό. Ως αποτέλεσμα, σε περίπτωση σοβαρής πτώσης, θα αποφύγετε σοβαρούς τραυματισμούς.

7. Το περπάτημα είναι μία μορφή άσκησης που μπορεί να γίνει με παρέα. Πάρτε την αγαπημένη σας φίλη, το σύντροφό σας ακόμη και τον σκύλο σας. Απολαύστε υπέροχη συντροφιά ενώ ασκείστε. Με αυτόν τον τρόπο, η γυμναστική θα γίνει κάτι ευχάριστο για εσάς, κάτι που θα θέλετε να επαναλαμβάνετε συνέχεια, κάθε μέρα.

 

katevase dorean xromoselides gia paidia

Ακολούθησε το soso.gr στο Pinterest!

Visit soso.gr's profile on Pinterest.

Μου αρέσει να γράφω αλλά πιο πολύ να διαβάζω. Το internet έχει αλλάξει τον τρόπο που σκέφτομαι και πάω συνεχώς από το ένα θέμα στο άλλο. Χρειάζομαι focus!

January 5, 2015 Katerina