Πως θα βελτιώστε την στάση του σώματός σας

Το πώς στεκόμαστε ή καθόμαστε είναι πολύ σημαντικό για την ευεξία του οργανισμού μας αλλά και για το πώς αισθανόμαστε. Με την καλή στάση του σώματος, η διάθεσή μας βελτιώνεται, έχουμε αυτοπεποίθηση και φαινόμαστε πιο λεπτές. Εάν δεν στεκόμαστε με τον σωστό τρόπο, υπάρχουν προβλήματα στην αναπνοή μας, στον τρόπο που βγαίνει η φωνή μας καθώς και στην πέψη.

Για να μπορέσετε να βελτιώσετε την στάση του σώματός σας, πρέπει να βρείτε ποια είναι αυτή. Καθίστε σε έναν καθρέφτη και δείτε ποια είναι η κατάλληλη θέση για το λαιμό σας, τους ώμους σας και την λεκάνη σας. Προσπαθήστε σκληρά κάθε μέρα ώστε να έχετε την σωστή στάση σώματος. Να το υπενθυμίζετε στον εαυτό σας ακόμη και τις ώρες που χαλαρώνετε. Ζητήστε από μέλη της οικογένειάς σας ή από στενούς σας φίλους να σας βοηθούν όταν σας βλέπουν να στέκεστε με λάθος τρόπο.
stasi somatos
Αφού βρείτε την κατάλληλη στάση για το σώμα σας, προσπαθήστε να κάνετε εξάσκηση. Όσο κάθεστε μπροστά στον υπολογιστή, να εξασφαλίζετε πως η σπονδυλική σας στήλη είναι σε ευθεία γραμμή. Τα πόδια σας πρέπει να ακουμπούν στο πάτωμα και τα γόνατα να βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με τους μηρούς ή λίγο πιο κάτω. Μην σταυρώνετε τα πόδια σας καθώς αυτό επιβαρύνει τη λεκάνη και τη σπονδυλική σας στήλη.
stasi somatos se ypologisti
Όταν περπατάτε, να έχετε το κεφάλι ψηλά, την πλάτη προς τα πίσω και τους μύες της κοιλιάς ελαφρά προς τα μέσα.
Η σωστή στάση του σώματος είναι σπουδαία και κατά την ώρα της γυμναστικής. Θα σας βοηθήσει να αποφύγετε σοβαρούς τραυματισμούς. Εάν πηγαίνετε σε γυμναστήριο, επιλέξτε όργανα τα οποία είναι μπροστά σε καθρέφτη. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορείτε να βλέπετε εάν διατηρείτε καλή στάση σώματος καθ’ όλη τη διάρκεια της άσκησης. Έπειτα, υιοθετήστε τις συνήθειες που «χτίσατε» στο γυμναστήριο και στην καθημερινή σας ζωή. Δοκιμάστε να εξασκηθείτε στις στάσεις γιόγκα που θα βρείτε στην εικόνα που ακολουθεί και θα σας βοηθήσουν πολύ να βελτιώσετε την στάση του σώματός σας.
askiseis gia kaliteri stasi somatos

katevase dorean xromoselides gia paidia

Ακολούθησε το soso.gr στο Pinterest!

Visit soso.gr's profile on Pinterest.

Μου αρέσει να γράφω αλλά πιο πολύ να διαβάζω. Το internet έχει αλλάξει τον τρόπο που σκέφτομαι και πάω συνεχώς από το ένα θέμα στο άλλο. Χρειάζομαι focus!

January 10, 2015 Katerina