10 λόγοι για να πίνετε χυμό λεμονιού κάθε πρωί

Το λεμόνι είναι ένα υπέροχο δώρο από τη φύση. Χρησιμοποιείται σε πολλές πτυχές της καθημερινότητας μας όπως η μαγειρική, η καθαριότητα και η ομορφιά. Προσφέρει όμορφα αποτελέσματα και γι’ αυτό το λόγο είναι ιδιαίτερα πολύτιμό. Τι θα λέγατε όμως για τον χυμό λεμονιού; Η αλήθεια είναι πως μπορεί να μας προσφέρει τεράστια οφέλη εάν τον καταναλώνουμε καθημερινά και ιδιαίτερα τις πρωινές ώρες. Δείτε λοιπόν δέκα λόγους για τους οποίους πρέπει να πίνετε χυμό λεμονιού κάθε πρωί.
1. Συμβάλλει σημαντικά στην ενυδάτωση του σώματος μας, κάτι που είναι απαραίτητο το χειμώνα λόγω του κρύου αλλά και της μειωμένης πρόσληψης υγρών.
2. Αυξάνει σε μεγάλο ποσοστό τα επίπεδα ενέργειας που έχουμε. Επομένως, είμαστε σε καλύτερη θέση να κάνουμε τη γυμναστική μας νωρίς το πρωί.

3. Ο χυμός λεμονιού περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά, τα οποία ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

xymos lemoniou 1
4. Καθαρίζει την αναπνοή μας και της προσφέρει φρεσκάδα, κάτι που όλες μας το χρειαζόμαστε όταν ξυπνάμε το πρωί.
5. Ενισχύει τη λειτουργία του εγκεφάλου και επομένως μπορούμε να διεκπεραιώσουμε σημαντικές και δύσκολες εργασίες από την αρχή της ημέρας.

6. Εάν αρχίσουμε να πίνουμε χυμό λεμονιού κάθε πρωί, θα παρατηρήσουμε μεγάλη βελτίωση στην επιδερμίδα μας. Θα δείχνει πιο υγιής και ενυδατωμένη και θα ανανεωθεί σε σημαντικό βαθμό.

xymos lemoniou 2

7. Ο χυμός λεμονιού μπορεί να μας βοηθήσει ιδιαίτερα τις μέρες που είμαστε κρυωμένοι καθώς καθαρίζει τη μύτη και απομακρύνει τα φλέγματα.
8. Η συχνή κατανάλωσή του μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης φλεγμονής.
9. Βελτιώνεται σημαντικά η διαδικασία της πέψης.
10. Ο χυμός λεμονιού συμβάλλει σημαντικά στη μείωση του βάρους μας. Σε συνδυασμό με σωστή διατροφή και συχνή άσκηση, θα δείτε όμορφα αποτελέσματα.
xymos lemoniou 3

Ξεκινήστε λοιπόν να πίνετε χυμό λεμονιού κάθε πρωί, αμέσως μόλις ξυπνήσετε. Τώρα τον χειμώνα είναι η εποχή τους και στις λαϊκές αγορές υπάρχει ποικιλία λεμονιών σε πολύ καλές τιμές.

katevase dorean xromoselides gia paidia

Ακολούθησε το soso.gr στο Pinterest!

Visit soso.gr's profile on Pinterest.

Μου αρέσει να γράφω αλλά πιο πολύ να διαβάζω. Το internet έχει αλλάξει τον τρόπο που σκέφτομαι και πάω συνεχώς από το ένα θέμα στο άλλο. Χρειάζομαι focus!

January 12, 2015 Katerina