Ξεκινήστε γυμναστική με ποδήλατο τώρα!

Το ποδήλατο είναι μία από τις πιο δημοφιλής μορφές άσκησης. Και δεν εννοούμε το ποδήλατο στο σπίτι, αλλά το κανονικό με το οποίο βγαίνουμε στο ύπαιθρο και απολαμβάνουμε τη γυμναστική μας. Πολλοί celebrities προτιμούν αυτήν τη μορφή άσκησης, της οποίας τα οφέλη είναι πολλά. Δείτε κάποια από αυτά και αποφασίστε αν το ποδήλατο όντως σας ταιριάζει.
Κατ’ αρχάς, η γυμναστική με το ποδήλατο βελτιώνει σημαντικά την λειτουργία της καρδιάς και γενικότερα το κυκλοφορικό σύστημα. Μάλιστα, μειώνεται σημαντικά η πιθανότητα εμφάνισης σοβαρών καρδιακών παθήσεων. Επίσης, μέσω της ποδηλασίας ενδυναμώνεται και το ανοσοποιητικό σύστημα.

gimnastiki podilato 3
Η ποδηλασία βοηθάει στη διατήρηση σωστής στάσης σώματος. Να θυμάστε πως η καλή κατάσταση της σπονδυλικής στήλης συμβάλλει σημαντικά στη μακροζωία. Επίσης, η συνεργασία των χεριών, των ποδιών και του εγκεφάλου οδηγεί σε ισορροπία ανάμεσα στα μέλη του σώματός σας, κάτι που είναι πολύ βασικό για την καθημερινότητά σας.
gimnastiki podilato 1
Η ποδηλασία είναι η ιδανική μορφή γυμναστικής για όσες έχουν περιττά κιλά. Καίει πολλές θερμίδες και γυμνάζει τα περισσότερα μέλη του σώματός σας ταυτόχρονα. Επιπλέον, αυξάνει το μεταβολισμό σας ακόμη και όταν έχετε σταματήσει την άσκηση. Αφιερώστε τουλάχιστον 30 λεπτά, τρεις φορές την εβδομάδα, και θα δείτε μεγάλη διαφορά τόσο στα κιλά σας όσο και στην φυσική σας κατάσταση.

Η ποδηλασία θα σας βοηθήσει να «χτίσετε» τη μυϊκή σας μάζα στα κάτω άκρα. Εάν λοιπόν έχετε περίσσια κιλά στους μηρούς ή στους γλουτούς, προτιμήστε την ποδηλασία, η οποία θα σας βοηθήσει να αντικαταστήσετε το λίπος με μύες.
gimnastiki podilato 2
Εάν αφιερώνετε λίγο χρόνο για ποδήλατο κάθε εβδομάδα, θα δείτε μεγάλη βελτίωση και στην ψυχική σας υγεία. Η αυξημένη παραγωγή των ενδορφινών και της ντοπαμίνης οδηγούν σε ένα αίσθημα ευφορίας και ευτυχίας που διαρκεί. Συνδυάστε την ποδηλασία με την απόλαυση ενός τοπίο στην εξοχή και είναι σίγουρο πως θα νιώθετε πολύ όμορφα καθημερινά.

katevase dorean xromoselides gia paidia

Ακολούθησε το soso.gr στο Pinterest!

Visit soso.gr's profile on Pinterest.

Μου αρέσει να γράφω αλλά πιο πολύ να διαβάζω. Το internet έχει αλλάξει τον τρόπο που σκέφτομαι και πάω συνεχώς από το ένα θέμα στο άλλο. Χρειάζομαι focus!

January 13, 2015 Katerina