Ιδέες για να διακοσμήσετε τις σκάλες του σπιτιού

Πολλές από εμάς ίσως μένουμε σε σπίτια με σκάλες. Οι σκάλες, οι οποίες οδηγούν στον επάνω όροφο, ένα τελείως ξεχωριστό κομμάτι του σπιτιού, αποτελούν έναν βασικό χώρο. Έναν χώρο που έχει τον δικό του χαρακτήρα και την δική του προσωπικότητα. Και αυτά θα αποδοθούν μόνο με την κατάλληλη διακόσμηση. Δείτε λοιπόν τις παρακάτω ιδέες και εφαρμόστε αυτές που σας αρέσουν περισσότερο.
Κατ’ αρχάς, θα μπορούσατε να τοποθετήσετε στο τοίχο δίπλα στις σκάλες διάφορες κορνίζες. Θα μπορείτε να βλέπετε έτσι συνεχώς φωτογραφίες από τα μέλη της οικογένειάς σας, από τα αγαπημένα σας μέρη ή από παλιούς ηθοποιούς. Επιλέξτε τα χρώματα της προτίμησής σας. Το στυλ της διακόσμησης στις σκάλες μπορεί να ακολουθεί την διακόσμηση του σπιτιού ή να είναι εντελώς ξεχωριστή και μοναδική.
diakosmisi skales 1
Μη διστάσετε να γεμίσετε τον χώρο με πολλές και μικρές κορνίζες, απλές, σκαλιστές ή vintage. Αναμείξτε διάφορα χρώματα και σχέδια και το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει ευχάριστα.
diakosmisi skales 2
Ο χώρος δίπλα στις σκάλες μπορεί να χρησιμοποιηθεί με έναν πολύ έξυπνο τρόπο. Τοποθετήστε ράφια με βάση το ύψος και την κλίση της σκάλας. Σε αυτά τα ράφια, μπορείτε να τοποθετήσετε την συλλογή των βιβλίων σας, τα οποία θα αποτελέσουν τα ιδανικότερα διακοσμητικά και θα προσφέρουν μία vintage διάθεση στον χώρο.
diakosmisi skales 3
Τι θα λέγατε να προσδίδατε μία ρομαντική νότα στις σκάλες; Βρείτε παλιά κομμάτια από παράθυρα. Μην τα βάψετε καθόλου, καθώς η φθορά τους είναι αυτό που χρειαζόμαστε για την συγκεκριμένη διακόσμηση. Μία DIY ιδέα, η οποία θα προσφέρει στις σκάλες πρωτοτυπία και μοναδικότητα.
diakosmisi skales 4
Τέλος, μπορείτε να διακοσμήσετε και τον τοίχο κάτω από τις σκάλες, που συνήθως μένει αχρησιμοποίητος. Καρφώστε ραφάκια και προσθέστε τα διακοσμητικές αντικείμενα που σας αρέσουν όπως βιβλία, κορνίζες ή κάποια είδη από πορσελάνη. Παίξτε με τα χρώματα και είναι σίγουρο πως θα πετύχετε μία υπέροχη διακόσμηση στις σκάλες!
diakosmisi skales 5

katevase dorean xromoselides gia paidia

Ακολούθησε το soso.gr στο Pinterest!

Visit soso.gr's profile on Pinterest.

Μου αρέσει να γράφω αλλά πιο πολύ να διαβάζω. Το internet έχει αλλάξει τον τρόπο που σκέφτομαι και πάω συνεχώς από το ένα θέμα στο άλλο. Χρειάζομαι focus!

January 20, 2015 Katerina