Πως να βελτιώστε την διάθεση σας σε λίγα λεπτά

Πολλές από εμάς αντιμετωπίζουμε μία δύσκολη καθημερινότητα. Οι υποχρεώσεις είναι πολλές και απορροφούν κάθε σκέψη μας. Νιώθουμε σα να πνιγόμαστε και είναι δύσκολο να ξεφύγουμε από αυτό το συναίσθημα. Τι μπορούμε λοιπόν να κάνουμε για να βελτιώσουμε την διάθεση μας; Δείτε μερικά tips που μπορείτε να εφαρμόσετε σε λίγα μόνο δευτερόλεπτα.
Κατ’ αρχάς, εάν νιώσετε πιεσμένες, απλώς πάρτε μία ανάσα. Με αυτόν τον τρόπο, η πίεση του αίματος μειώνεται καθώς και η παραγωγή των ορμονών. Λίγες ελεγχόμενες αναπνοές θα σας βοηθήσουν να πάρετε τα πράγματα στα χέρια σας και να νιώσετε καλύτερα, καθώς η διάθεσή σας θα έχει βελτιωθεί σημαντικά.

woman-meditates
Πάντοτε να βρίσκετε χρόνο για να γελάτε. Ένα ρητό του λαού μας αναφέρει πως το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο. Ποτέ μην χάνετε τις ευκαιρίες που σας δίνονται για να γελάτε. Επίσης, μην παίρνετε τον εαυτό σας στα σοβαρά.
Εάν δουλεύετε μπροστά στον ηλεκτρονικό υπολογιστή, είναι σίγουρο πως δαπανάτε πολλές ώρες της ημέρας κοιτώντας την οθόνη. Αυτό έχει μεγάλο αντίκτυπο στην διάθεση και στο πως αισθάνεστε. Είναι καλό να ακολουθείτε έναν κανόνα: Κάθε είκοσι λεπτά να κοιτάτε κάτι για 20 δευτερόλεπτα. Με αυτόν τον τρόπο, τα μάτια σας θα συντονιστούν πιο καλά με τον εγκέφαλό σας και θα γίνετε πιο παραγωγικές στην εργασία που κάνετε.
Πάντοτε να βρίσκετε χρόνο για λίγη γυμναστική, είτε βρίσκεστε στο γραφείο είτε στο σπίτι. Ακόμη και δέκα λεπτά ελαφριάς άσκησης θα πυροδοτήσουν την παραγωγή ενδορφινών και η διάθεσή σας θα είναι εμφανώς καλύτερα. Προσθέστε μόνο ένα λεπτό έντονης άσκησης (τρέξιμο, ανέβασμα σκαλών) και είναι σίγουρο πως θα νιώσετε υπέροχα. Προγραμματίστε χρόνο για γυμναστική κάθε μέρα, καθώς παίζει πολύ σημαντικό ρόλο τόσο στην σωματική όσο και στην συναισθηματική υγεία σας.
runninggirl
Βρείτε λοιπόν αυτό που φτιάχνει την δική σας διάθεση και καταπολεμήστε την πίεση που νιώθετε κατά την διάρκεια της ημέρας.

katevase dorean xromoselides gia paidia

Ακολούθησε το soso.gr στο Pinterest!

Visit soso.gr's profile on Pinterest.

Μου αρέσει να γράφω αλλά πιο πολύ να διαβάζω. Το internet έχει αλλάξει τον τρόπο που σκέφτομαι και πάω συνεχώς από το ένα θέμα στο άλλο. Χρειάζομαι focus!

January 20, 2015 Katerina