7 λόγοι για να αρχίσετε το τρέξιμο άμεσα

Το τρέξιμο είναι μία ενδιαφέρουσα πτυχή της γυμναστικής. Πολλοί επιλέγουν το τρέξιμο ως καθημερινή άσκηση. Θα σας ενδιέφερε και εσάς αυτό; Δείτε 7 λόγους για να αρχίσετε να τρέχετε άμεσα.
1. Το καθημερινό τρέξιμο δυναμώνει τους μύες σας και αυξάνει την μυϊκή σας μάζα. Ως αποτέλεσμα, έχετε μεγαλύτερα επίπεδα ενέργειας κατά τη διάρκεια της ημέρας και έτσι μπορείτε να ασχοληθείτε με πολλές δραστηριότητες.
2. Όταν τρέχετε με ένταση αλλά και διάρκεια, καίτε πολλές θερμίδες. Το δέρμα σας σφίγγει και μειώνεται σημαντικά η πιθανότητα εμφάνισης καρδιακών προβλημάτων.
treksimo

3. Το τρέξιμο μειώνει σημαντικά τα προβλήματα υγείας που εμφανίζονται λόγω του διαβήτη. Η γλυκόζη στο αίμα παραμένει σε ικανοποιητικά επίπεδα και μειώνεται η αντίσταση στην εισαγόμενη ινσουλίνη. Συστήνεται άμεσα στους διαβητικούς η καθημερινή άσκηση μέσω τρεξίματος. Εάν είστε υγιής, συνεχίστε το τρέξιμο, καθώς με αυτόν τον τρόπο μειώνεται η πιθανότητα εμφάνισης διαβήτη. Αυτός είναι ένας σημαντικός λόγος για να αρχίσετε το τρέξιμο άμεσα.

4. Όταν τρέχετε, δυναμώνουν σε σημαντικό βαθμό οι τένοντες. Ως εκ τούτου, έχετε μεγαλύτερη ισορροπία και δύναμη. Μειώνεται επίσης ο κίνδυνος τραυματισμού στους αστραγάλους, στα γόνατα και στους μηρούς.

treksimo 2
5. Με το τρέξιμο, βελτιώνεται σημαντικό το αναπνευστικό μας σύστημα. Αν πάσχετε από άσθμα, αρχίστε άμεσα να τρέχετε καθημερινά. Ξεκινήστε με αργούς ρυθμούς. Όσο θα δυναμώνει το αναπνευστικό, τόσο πιο εύκολο θα σας είναι να επιταχύνετε.

6. Η συχνή άσκηση μέσω τρεξίματος, δυναμώνει τον εγκέφαλο, ο οποίος οξυγονώνεται πιο εύκολα. Η λειτουργία του γίνεται πιο ομαλή και αυξάνονται ιδιότητες όπως το θάρρος, η αυτοπεποίθηση και η ικανότητα λήψης αποφάσεων.

7. Όχι μόνο η σωματική σας υγεία, αλλά, και η ψυχική «βλέπει» οφέλη. Έρευνες έχουν αποδείξει πως άνθρωποι που έτρεχαν καθημερινά, μπορούσαν να διαχειριστούν καλύτερα τα συμπτώματα της κατάθλιψης, του άγχους και της διπολικής διαταραχής.
treksimo 3

Αρχίστε λοιπόν άμεσα το τρέξιμο και βελτιώστε σε σημαντικό βαθμό την ποιότητα της ζωής σας!

katevase dorean xromoselides gia paidia

Ακολούθησε το soso.gr στο Pinterest!

Visit soso.gr's profile on Pinterest.

Μου αρέσει να γράφω αλλά πιο πολύ να διαβάζω. Το internet έχει αλλάξει τον τρόπο που σκέφτομαι και πάω συνεχώς από το ένα θέμα στο άλλο. Χρειάζομαι focus!

January 26, 2015 Katerina