Συνταγή για κολοκυθόπιτα

Η γλυκιά κολοκυθόπιτα είναι το απόλυτο γλυκό του φθινοπώρου και του χειμώνα. Ταιριάζει στο mood της εποχής. Μπορούμε να το συνδυάσουμε με ένα ζεστό ρόφημα, με απαλά πουλόβερ και να απολαύσουμε την βροχή και την ομίχλη. Δείτε μία απλή συνταγή για κολοκυθόπιτα και εμπλουτίστε τα απογεύματά σας με ένα υπέροχο σπιτικό γλυκό!

sintagi-gia-kolokithopita-1

Κατ’ αρχάς, η συνταγή για κολοκυθόπιτα επιβάλλει το ιδανικό φύλλο. Μπορείτε είτε να ανοίξετε το δικό σας φύλο είτε να φτιάξετε ένα φύλλο κουρού. Και τα δύο φτιάχνονται με τον ίδιο τρόπο. Αναμείξτε 500 γραμμάρια αλεύρι, 280 γραμμάρια νερό, ένα φακελάκι μαγιά, 2 κουταλιές ζάχαρη και ένα κουταλάκι αλάτι. Προσθέστε λίγο ελαιόλαδο και ζυμώστε μέχρι να μην κολλάει το μείγμα στα χέρια σας. Στο ζυμάρι για φύλο μπορείτε να προσθέσετε ένα κουταλάκι ξίδι για ένα πιο νόστιμο αποτέλεσμα. Να θυμάστε πως κάθε είδος αλευριού είναι κατάλληλο για την πίτα. Είτε χρησιμοποιήσετε λευκό είτε ολικής είτε κρίθινο, η πίτα σας θα βγει νοστιμότατη. Μπορείτε επίσης να κάνετε ένα συνδυασμό αυτών! Χωρίστε το ζυμάρι σε 12 κομμάτια, 6 για το επάνω κομμάτι, 6 για το κάτω. Ανοίξτε τα αφού τα αλείψετε με βούτυρο. Το ζυμάρι για την πίτα κουρού το χωρίζετε σε δύο κομμάτια και το απλώνετε με τα χέρια.

Ακολούθησε το soso.gr στο Pinterest!

Visit soso.gr's profile on Pinterest.
December 26, 2015 elena