Γυμναστείτε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Η άσκηση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι πολύ σημαντική. Είναι ασφαλής για εσάς και το μωρό σας και προάγει καλύτερη ποιότητα ζωής. Αρκεί να κάνετε μισή ώρα γυμναστική για 4 ημέρες την εβδομάδα. Σύντομα, θα νιώθετε πολύ όμορφα. Τόσο εσείς όσο και το μωρό, θα έχετε οφέλη. Όταν γυμνάζεστε, η κυκλοφορία του αίματος στον πλακούντα αυξάνεται και αυτό είναι σημαντικό για την ανάπτυξη του εμβρύου.
Το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης είναι το ιδανικό για να ξεκινήσετε να γυμνάζεστε. Αρχίστε με απλά πράγματα όπως το περπάτημα και μην ζορίζετε τον εαυτό σας ξεπερνώντας τα όρια σας. Είναι σημαντικό να καθιερώσετε ένα πρόγραμμα γυμναστικής το οποίο θα μπορείτε να ακολουθείτε. Αποφύγετε να γυμναστείτε σε ακραίες καιρικές συνθήκες όπως η υπερβολική ζέστη.
Κατά το δεύτερο τρίμηνο, συνεχίστε την τακτική άσκηση. Είναι σίγουρο πως θα νιώθετε πιο υγιείς και ξεκούραστες. Και πάλι όμως η άσκηση σας δεν πρέπει να είναι πολύ έντονη. Εάν μπορείτε να μιλάτε την ώρα που γυμνάζεστε, είστε μία χαρά. Εάν δεν μπορείτε να πάρετε ανάσα, τότε η άσκηση σας ζορίζει πολύ. Πρέπει να αλλάξετε τύπο άσκησης ή να ελαττώσετε τους ρυθμούς. Ποτέ μην κάνετε κοιλιακούς ή κάμψεις και μην στηρίζεστε στην πλάτη σας πάνω από 3 λεπτά.

gimnastiki egkios
Το τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης επιτρέπει διάφορες μορφές άσκησης όπως είναι ο χορός και το κολύμπι. Στο γυμναστήριο, μπορείτε να κάνετε ποδήλατο ή βαράκια. Να πίνετε πολύ νερό καθώς οι ανάγκες σας θα είναι σίγουρα αυξημένες. Να πίνετε πριν διψάσετε ώστε να αποφύγετε την αφυδάτωση.

Καθιερώστε λοιπόν το δικό σας πρόγραμμα γυμναστικής κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Οι πόνοι θα μειωθούν και θα νιώθετε μεγάλη ευεξία κάθε μέρα. Βρείτε κάποιον να ασκείστε μαζί, τον σύντροφό σας ή την κολλητή σας φίλη. Θα είναι κάτι που πραγματικά θα απολαμβάνετε και ταυτόχρονα θα κάνετε μεγάλο καλό στο μωράκι σας.

katevase dorean xromoselides gia paidia

Ακολούθησε το soso.gr στο Pinterest!

Visit soso.gr's profile on Pinterest.

Μου αρέσει να γράφω αλλά πιο πολύ να διαβάζω. Το internet έχει αλλάξει τον τρόπο που σκέφτομαι και πάω συνεχώς από το ένα θέμα στο άλλο. Χρειάζομαι focus!

January 28, 2015 Katerina