Παιδί μου (γράφει ένας γονιός)

Πόσο έχεις μεγαλώσει! Παιδί μου, μέχρι χθες δεν τρέχαμε στην παιδική χαρά , δεν παίζαμε μαζί κλέφτες και αστυνόμους; Στην αγκαλιά μου έγερνες και αποκοιμιόσουν όταν ήσουν πια κουρασμένο από το τόσο παιχνίδι. Όταν σε κράτησα πρώτη φορά στην αγκαλιά μου, ένοιωθα ότι μου χάρισαν το ακριβότερο δώρο στη γη. Και προσπάθησα να δώσω όλα όσα είχα , και παραπάνω ακόμα. Γιατί δεν ήμουν γονιός επειδή σε γέννησα, αλλά επειδή σε μεγάλωσα.

Φοβόμουν, ανησυχούσα γιατί δεν ήθελα να πέσεις σε κακοτοπιές. Και χαιρόμουν για σένα όταν πετύχαινες, πάντα το ήξερα ότι θα φτάσεις ψηλά. Και στις αποτυχίες σου εκεί ήμουν, περήφανος γιατί προσπάθησες.

Παιδί μου, σε αγαπώ για όλα αυτά που είσαι. Σε αγαπώ για τα δικά σου αισθήματα, για τα δικά σου λάθη , για τα δικά σου όνειρα. Δεν ήθελα ποτέ να εμφυσήσω μέσα σου την πεποίθηση ότι θα σε αγαπήσω υπό όρους.  Δε σε αγαπώ υπό όρους. Σε αγαπώ άνευ όρων.paidi kai goneis ena gramma me agapi - Παιδί μου (γράφει ένας γονιός)

Όταν κλαις στον ώμο μου για έρωτες ή φίλους που σε πρόδωσαν , πονάω και εγώ μαζί σου. Δε θέλω να σε στεναχωρούν, θέλω να σε βλέπω γεμάτο από αγάπη. Παιδί μου, συγχώρεσε με που μέσα στην ατέλεια της ανθρώπινης μου υπόστασης δεν ήμουν  πολλές φορές σωστός απέναντί σου, που δε σε άφησα να ζυμωθείς περισσότερο μέσα σε καταστάσεις. Συγχώρεσε με αν ποτέ αδιαφόρησα για σένα ή όταν γυρνούσα από τη δουλειά κουρασμένος δε σου έδινα όλη μου την προσοχή, και ας έβλεπα πόσο την αποζητούσες.

Καταλαβαίνω πάντα τι σου συμβαίνει, ακούω αυτά που δε λες, αφουγκράζομαι όλα όσα σε απασχολούν. Γιατί αγάπη σημαίνει να καταλαβαίνεις τη σιωπή περισσότερο από τα λόγια. Παιδί μου, μη φοβηθείς ποτέ την καρδιά σου να μου ανοίξεις.

Πώς είναι να σε περιφρονήσω, να σε διώξω μακριά μου, ζωή μου; Ποιος έπαψε ποτέ να αγαπάει τον εαυτό του;

Παιδί μου, η αγκαλιά μου πάντα θα είναι ανοιχτή. Γιατί όσο μεγάλο και αν μου έγινες, για εμένα θα είσαι το αγγελούδι μου το μικρό με την τρυφερή ψυχή.

Με αγάπη.

katevase dorean xromoselides gia paidia

Ακολούθησε το soso.gr στο Pinterest!

Visit soso.gr's profile on Pinterest.

Ονομάζομαι Μαρία Σκαμπαρδώνη, είμαι 23 ετών και είμαι Δημοσιογράφος. Αρθρογραφώ και κείμενά μου έχουν αναρτηθεί σε πολλά και αξιόλογα sites. Η αγάπη μου για τον αθλητισμό , με οδήγησε στο να ασχοληθώ με την πολεμική τέχνη του Taekwondo για 11 χρόνια και μάλιστα να αποκτήσω και μαύρη ζώνη. Η Ψυχολογία είναι ένα από τα αγαπημένα αντικείμενα μελέτης μου διότι μελετά τα μύχια και τα άδυτα της ανθρώπινης ύπαρξης, μαζί με τη Φιλοσοφία. Η γραφή είναι για εμένα ένας τρόπος ζωής, ένα ξέσπασμα και μία φυγή από την κουραστική πραγματικότητα. https://www.facebook.com/mskampardoni

March 15, 2017 Μαρία Σκαμπαρδώνη