Deco

Παιδικά δωμάτια για αγόρια που τα παιδιά θα λατρέψουν

Εάν σας έχει ανατεθεί η διακόσμηση του υπνοδωματίου ενός μικρού αγοριού, ίσως αναρωτιέστε από πού να ξεκινήσετε. Στο παρελθόν, θεωρήθηκε γενικά αρκετό για να βάψει τους τοίχους μπλε και να γεμίσει το δωμάτιο με αυτοκνητάκια και δεινόσαυρους. Ωστόσο, οι καιροί έχουν προχωρήσει, και τα στερεότυπα του φύλου είναι πραγματικά εκτός μόδας. Εάν αγωνίζεστε να βρείτε ιδέες παιδικά δωμάτια για αγόρια, σκεφτείτε να επενδύσετε στη διακόσμηση που θα κρατήσει το παιδί ευτυχισμένο για αρκετά χρόνια. Με την εγκατάσταση υψηλής ποιότητας, λειτουργικής διακόσμησης σε πρώιμο στάδιο της ζωής τους, δεν θα χρειαστεί να συνεχίσετε να διακοσμείτε καθώς ξεπερνούν την ταπετσαρία τους ή τα σεντόνια με θέμα τους δεινόσαυρους.

01 Κρατήστε τα πράγματα απλά με πλακάκια στο πάτωμα

 

Είναι μια αλήθεια που αναγνωρίζεται παγκοσμίως ότι τα παιδιά – ειδικά τα αγόρια – είναι επιρρεπή στο χάος. Αποφύγετε τις διαρροές ή τις καταστροφές που σχετίζονται με τους λεκέδες, προσαρμόζοντας το δωμάτιο του αγοριού σας με πλακάκια ή ενα παιδικό χαλί που καθαρίζεται εύκολα αντί για ακριβό μάρμαρο ή μοκέτα. Εκτός από την πολύ φθηνότερη επιλογή, τα πλακάκια δαπέδου φαίνονται εξαιρετικά κομψά και θα είναι μια χαρά για το παιδί σας μέχρι τα τέλη της εφηβείας του και μετά. Το λευκό και το μπεζ είναι μια δημοφιλής απόχρωση που φαίνεται υπέροχη.

02 Εγκαταστήστε μια βιβλιοθήκη ή ράφια

Photo by Tatiana Syrikova from Pexels

Ακόμα κι αν το παιδί σας δεν έχει μάθει ακόμα την πρώτη του λέξη, είναι καλή ιδέα να τα περιβάλλετε με βιβλία σε νεαρή ηλικία. Η δημιουργία μερικών επιμελημένων ραφιών θα σηματοδοτήσει στο παιδί σας ότι η εκμάθηση και η ανάγνωση είναι μια αξιόλογη δραστηριότητα, ενδεχομένως να τα προετοιμάσει να αναπτυχθούν ως ο επόμενος σπουδαίος συγγραφέας ή επιστήμονας! Ακόμα κι αν το αγόρι σας δεν ανταποκρίνεται στα γραπτά όπως ελπίζατε, τα ράφια προσθέτουν μια ατμόσφαιρα ηρεμίας και ισορροπίας σε ένα δωμάτιο και είναι επίσης υπέροχα για να τοποθετείτε κουτιά παιχνιδιών.

03 Επιλέξτε ουδέτερους τοίχους

 

Τα παιδιά είναι αναμφισβήτητα αναποφάσιστα. Εάν τους ρωτήσετε ποιο είναι το αγαπημένο τους χρώμα δύο μέρες συνεχόμενα, υπάρχει μια καλή πιθανότητα να σας πουν μια εντελώς διαφορετική απάντηση και τις δύο φορές. Επομένως, για να αποφύγετε ταραχές που σχετίζονται με τα χρώματα, είναι καλύτερο να μείνετε σε τοίχους ουδέτερου χρώματος. Σκεφτείτε γκρίζα, λευκά ή μπεζ – παστέλ εάν αισθάνεστε λίγο τολμηροί. Οι ουδέτεροι τοίχοι σάς επιτρέπουν επίσης να κάνετε πειραματικά σε άλλα, πιο εύκολα στην ενημέρωση σημεία, όπως χαλιά, έπιπλα ή αφίσες.

04 Επενδύστε σε κουκέτες

Photo by Max Vakhtbovych from Pexels

Εάν διακοσμείτε ένα δωμάτιο για δύο αγόρια, ή έχετε συχνά στο σπίτι της σας φίλους ή συγγενείς για sleepovers, γιατί να μην επενδύσετε σε κουκέτα; Εκτός από την εξοικονόμηση χώρου στο πάτωμα και τη δημιουργία περισσότερου χώρου για παιχνίδι, οι κουκέτες αντιπροσωπεύουν έναν εξαιρετικό τρόπο για δεθούν τα αδέλφια. Πράγματι, η μοναδική δομή των κουκέτων σημαίνει ότι θα αισθάνονται ασφαλείς και άνετοι στο δικό τους χώρο, αλλά θα έχουν επίσης την ευκαιρία να συνομιλήσουν με κάποιον εάν αισθάνονται μοναξιά ή είχαν έναν εφιάλτη. Απλώς θυμηθείτε να είστε ήρεμοι και διπλωματικοί όταν διαφωνούν για το ποιος θα πάρει την πάνω κουκέτα!

05 Διατηρήστε την διακόσμηση του τοίχου απλή και χαριτωμένη

 

Δεν είναι μόνο οι ενήλικες που εκτιμούν την όμορφη διακόσμηση του τοίχου. Οι κορνίζες και οι φωτογραφίες μπορούν να κάνουν το παιδί να νιώθει ήρεμο, άνετο και χαλαρό. Ανάλογα με την ηλικία του παιδιού σας, δοκιμάστε να ακολουθήσετε απλά θέματα που ταιριάζουν με τα ενδιαφέροντά του. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει οτιδήποτε, από χαριτωμένα pandas έως φανταχτερά αυτοκίνητα. Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι όσο πιο απλές είναι οι εικόνες τόσο λιγότερο πιθανό είναι τα παιδιά σας να θέλουν να τις αλλάζουν κάθε λίγους μήνες περίπου.

06 Κάντε όσο το δυνατόν περισσότερο χώρο αποθήκευσης

 

Ανεξάρτητα από την ηλικία του παιδιού, ένα πράγμα είναι σίγουρο – θα έχει πολλά πράγματα. Τα πρώτα χρόνια, τα αγόρια έχουν συχνά σωρούς από μεγάλα παιχνίδια, όπως αυτοκίνητα, λούτρινα και υλικά κατασκευών. Καθώς μεγαλώνουν, αυτό θα αρχίσει να αντικαθίσταται από μοντέρνα ρούχα, βιβλία και μουσικά όργανα. Για να διασφαλίσετε ότι όλα αυτά παραμένουν ασφαλή, θα πρέπει να εγκαταστήσετε άφθονο αποθηκευτικό χώρο. Για παιχνίδια, τα μεγάλα μπαούλα τείνουν να λειτουργούν πολύ καλά. Θα πρέπει επίσης να προσπαθήσετε να προσθέσετε μερικά ράφια που επιτρέπουν κάποιο βαθμό οργάνωσης.

07 Μην φοβάστε ένα θέμα

 

Η δημιουργία ενός θεματικού υπνοδωματίου μπορεί να είναι μια συνταγή για καταστροφή, ειδικά εάν το αγόρι σας είναι πολύ μικρό. Εάν ζητήσει ένα θέμα καουμπόη σε ηλικία τεσσάρων ετών, για παράδειγμα, πιθανότατα θα αναπτύξει μια εμμονή με πυραύλους και εξερεύνηση του διαστήματος έως την ηλικία των πέντε ετών. Ωστόσο, δεν είναι κακό να συμπεριλάβουμε μερικά θεματικά στοιχεία που συνδέουν ολόκληρο το δωμάτιο μαζί. Εάν το παιδί σας έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για τα καράβια, θα μπορούσατε να επενδύσετε σε κάποια καλύμματα ναυτικού θέματος και ένα μοντέλο πλοίου. Απλώς βεβαιωθείτε ότι η αλλαγή του θέματος δεν θα απαιτήσει σημαντική αναδιαμόρφωση του παιδικού δωματίου.

08 Εγκαταστήστε απαλό φωτισμό

Photo by Maël BALLAND from Pexels

Ο σωστός φωτισμός στην κρεβατοκάμαρα ενός αγοριού είναι πολύ σημαντικός, ειδικά αν φοβάται το σκοτάδι. Για να βεβαιωθείτε ότι το δωμάτιο είναι χαλαρωτικό και ατμοσφαιρικό τη νύχτα, δοκιμάστε να κρεμάσετε μερικά απαλά δωτάκια. Για λόγους που σχετίζονται με το παιχνίδι και τις εργασίες, θα πρέπει επίσης να προσπαθήσετε να συμπεριλάβετε μια φωτεινή λάμπα γραφείου.

09 Επενδύστε σε ένα γραφείο

 

Το παιδί σας φτάνει στην ηλικία όπου το διάβασμα γίνεται καθημερινή πραγματικότητα. Το να δημιουργείτε χώρο στο δωμάτιό του για ένα γραφείο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να του δώσετε ένα ήσυχο μέρος για να κάνει τις εργασίες του. Επίσης είναι ένας τρόπος να το κρατήσετε μακριά από τις περισπασμούς του τραπεζιού της κουζίνας. Τα περισσότερα αγόρια δεν θέλουν τίποτα ιδιαίτερα φανταχτερό. Απλώς βεβαιωθείτε ότι είναι αρκετά μεγάλο για να αποθηκεύσετε ένα φορητό υπολογιστή, μερικά βιβλία και μια ανθεκτική λάμπα ανάγνωσης. Η συνοδευτική καρέκλα πρέπει επίσης να είναι άνετη και ρυθμιζόμενη για να διευκολύνει την ανάπτυξη!

10 Μην αποκλείετε τα λούτρινα παιχνίδια

 

Μερικοί άνθρωποι ανησυχούν ότι τα αγόρια θα ντρέπονται για τα λούτρινα παιχνίδια καθώς μεγαλώνουν, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα αλήθεια. Τα λούτρινα παιχνίδια προσφέρουν μια άνετη παρουσία στο παιδικό υπνοδωμάτιο και φαίνονται υπέροχα. Επιπλέον, εάν ξεπεράσουν ποτέ τα παιχνίδια τους, μπορούν πάντα να παραδοθούν σε νεότερα μέλη της οικογένειας. Μπορείτε επίσης να αφήσετε μερικούς άδειους κάδους μέσα στον αποθηκευτικό χώρο που έχετε εγκαταστήσει. Ίσως να αισθάνεται οτι θέλει να τα φυλάξει για λίγο, αλλά να εξακολουθεί να τα θέλει κοντά του.

Share
Published by
Katerina

Recent Posts

Τα υπέρτατα μυστικά για επίπεδο στομάχι και κοιλιακούς Six Pack

Αυτό το άρθρο αποκαλύπτει τους κορυφαίους λόγους για τους οποίους αγωνίζεστε να χάσετε αυτό το…

2 years ago

Ημερήσια Προβλεψη Ιχθύες 03-11-2021

Πρέπει να είστε σε μια πιο ευέλικτη νοοτροπία, αλλά σήμερα είναι πιθανό να σκάψετε τη…

3 years ago

Ημερήσια Προβλεψη Υδροχόος 03-11-2021

"Ζητήματα που σχετίζονται με το επάγγελμα θα λυθούν. Αλλά καμία επιθετική ενέργεια, είτε με λόγια…

3 years ago

Ημερήσια Προβλεψη Αιγόκερος 03-11-2021

Αυτή η μέρα μπορεί να είναι ιδιαίτερα σημαντική για εσάς. Θα σας προκύψει μια νέα…

3 years ago

Ημερήσια Προβλεψη Τοξότης 03-11-2021

Είστε σε παρορμητική διάθεση σήμερα. Έχετε την τάση να βιάζεστε σε έργα χωρίς να το…

3 years ago

This website uses cookies.