4 ιδέες για σάντουιτς υγιεινά και πεντανόστιμα!

Πεινάσατε και έχετε όρεξη για κάτι νόστιμο, χορταστικό και ταυτόχρονα γρήγορο και υγιεινό; Η λύση είναι μία και ακούει στο όνομα: σάντουιτς!

Οι περισσότεροι έχουν συνδέσει την έννοια του σάντουιτς με κάτι ανθυγιεινό, φορτωμένο, θερμιδικά και γεμάτο λιπαρά, λαμβάνοντας υπόψη τα διαδεδομένα fast food αλλά και την τεράστια γκάμα επιλογών που έχει κανείς από πρώτες ύλες. Γιατί κακά τα ψέματα, σε ένα σάντουιτς χωράνε τα πάντα!

Επειδή όμως πιστεύουμε ότι «ουκ εν τω πολλώ το εύ», σας έχουμε τέσσερις γευστικές προτάσεις για υγιεινά και πεντανόστιμα σαντουιτσάκια!

Φτιάχνονται με λίγα υλικά, είναι χορταστικά –μια και έχουν ως βάση πρωτεΐνη- και αποτελούν ιδανική επιλογή για ένα ελαφρύ μεσημεριανό ή βραδινό, με τη συνοδεία μιας σαλάτας.
Είναι εύκολα επίσης στη μεταφορά και αποτελούν εξαιρετική λύση για φαγητό στο γραφείο ή για το κολατσιό του παιδιού σας στο σχολείο.
Σημειώστε λοιπόν τα υλικά, κάντε τα ψώνια σας και απολαύστε γρήγορα –ωστόσο όχι πρόχειρα!- μικρογεύματα όλες τις ώρες τις ημέρας!

Σάντουιτς με τονοσαλάτα

 

Υλικά
-2 φέτες ψωμί σικάλεως (του τοστ)
-μισή κονσέρβα τόνου σε λάδι
-1 κουταλιά της σούπας κατίκι Δομοκού
-½ πιπεριά Φλωρίνης ψημένη (σε βαζάκι)
-1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
-κάπαρη
-φύλλα μαρουλιού
-φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ουσιαστικά αυτό που κάνουμε είναι να ανακατέψουμε όλα τα υλικά της τονοσαλάτας, έχοντας πρώτα στραγγίξει το λάδι από την κονσέρβα (κρατάμε πολύ λίγο, τόσο όσο να νοστιμέψει το μείγμα) και κόψει την πιπεριά σε μικρά κομμάτια. Στη συνέχεια, φρυγανίζουμε για λίγο το ψωμί μας, από πάνω αλείφουμε την τονοσαλάτα και τελειώνουμε με φέτες μαρουλιού.

Σάντουιτς με καπνιστό σολομό

 

-½ μπαγκέτα πολύσπορη
-3 φετούλες καπνιστό σολομό
– 100 γραμμάρια ανθότυρο
-λίγη ρόκα
-ροδέλες ντομάτας
-μουστάρδα, ελαιόλαδο.

Ανοίγουμε στη μέση την μπαγκέτα μας και την αλείφουμε με το μείγμα ελαιολάδου και μουστάρδας. Από πάνω απλώνουμε τις ροδέλες ντομάτας, στη συνέχεια τον σολομό, το ανθότυρο και τελειώνουμε με λίγα φύλλα ρόκας. Η σπιρτάδα της ρόκας και η ελαφρά αλμυρή γεύση του καπνιστού σολομού ταιριάζουν αρμονικά. Προσοχή επομένως στο αλατοπίπερο!

Σάντουιτς με κοτόπουλο και πέστο βασιλικού

 

-2 φέτες ψωμί της προτίμησής μας
-ζαμπόν
-μοτσαρέλα
-φύλλα βασιλικού
-κουκουνάρι
-φέτες ντομάτας
-1/2 σκελίδα σκόρδο
-ελαιόλαδο, μουστάρδα
-παρμεζάνα (προαιρετικά).

Χτυπάμε στο μπλέντερ τα φύλλα βασιλικού, το κουκουνάρι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και τη μουστάρδα. Προσθέτουμε αν θέλουμε και λίγη παρμεζάνα. Φρυγανίζουμε το ψωμί, αλείφουμε το πέστο στη βάση και από πάνω απλώνουμε τις φέτες ντομάτας, το ζαμπόν και τη μοτσαρέλα. Τελειώνουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σάντουιτς με μανιτάρια και μοσχάρι

 

-1/2 μπαγκέτα ολικής άλεσης
-100 γραμμάρια φιλέτο μοσχάρι
– λίγα μανιτάρια φρέσκα
-1 κρεμμύδι
-1 πιπεριά χρωματιστή
-παρμεζάνα
-λίγη ρόκα.

Ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το μοσχάρι τόσο ώστε να παραμείνει τρυφερό και σε άλλο σκεύος σωτάρουμε τα κρεμμύδια, την πιπεριά και τα μανιτάρια σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν. Κόβουμε την μπαγκέτα στη μέση και απλώνουμε το μείγμα των λαχανικών, από πάνω στρώνουμε το κρέας, συνεχίζουμε με φλούδες παρμεζάνας και ολοκληρώνουμε με λίγη πιπεράτη ρόκα!

Της Δήμητρας Μπιλάλη

 

katevase dorean xromoselides gia paidia

Ακολούθησε το soso.gr στο Pinterest!

Visit soso.gr's profile on Pinterest.
February 27, 2014 Katerina